Kuntavaalien 2017 ehdokasinfo

1

Ehdokkaaksi maakunta- tai eduskuntavaaleihin!

Lomakkeella: www.kd.fi/ehdokkaaksi voit ilmoittaa kiinnostuksestasi lähteä ehdokkaaksi maakuntavaaleihin 2018. Rakennamme kestävää lähimmäisyyttä maakunnissa ja eduskunnassa. Lähde mukaan vaikuttamaan!

Maakuntavaalien osalta tarkempia infoja tulee vuoden 2018 aikana. Alla olevia kuntavaalien materiaaleja voit hyödyntää soveltuvin osin.

 

Hyvä kuntavaaliehdokas,

Lämmin kiitos Sinulle, että olet puolueemme kuntavaaliehdokkaana. Olet ratkaisevan tärkeässä asemassa, kun teemme kaikki yhdessä työtä puolueemme vaalimenestyksen eteen. Olet päättänyt lähteä mukaan rakentamaan yhteistä hyvää. Siitä suuri kiitos Sinulle! Paikallisosastot, piiri ja puoluetoimisto ovat tukenasi vaalityössä.

Kristillisdemokraateilla on yhteensä huikeat 1 971 ehdokasta 220 kunnassa. Tarkempia tietoja löytyy Kuntaliiton tiedotteesta: Kuntavaalit2017_Kuntavaaliehdokkaiden tilastoja puolueittain

NETIN SÄHKÖINEN EHDOKASGALLERIA

Kaikista KD:n ehdokkaista on valtakunnallinen ehdokasgalleria sivulla: www.kd.fi/ehdokkaat. Ehdokastiedot galleriassa on ehdokkaan sähköiseen hakemukseen itse täyttämien tietojen ja valokuvan perusteella.

Kun olet täyttänyt ja lähettänyt sähköisen ehdokaslomakkeen, olet saanut laittamaasi sähköpostiin linkin, mikä tulee säästää. Sen linkin kautta pääset täydentämään ja muokkaamaan kaikkia tietojasi. Pääset myös linkistä: www.kd.fi/ehdokastiedot.

Jos et löydä tuota sähköpostia tai linkkiä, lue huolellisesti nämä ohjeet ja tilaa uusi salasana: Kuntavaalit2017_Ohje_Ehdokastietojen päivitykseen

(Jos tilaaminen ei onnistuisi, niin voit ottaa yhteyttä: [email protected].)

 

Kaikki KD:n ehdokasvaalijulisteet löytyy: täältä.

3

VAALIKONEET

Keräämme näille sivuille tietoa eri vaalikoneista sitä mukaa, kun niitä tulee. Tietoturvasyistä vaalikoneiden salasavat lähetetään ehdokkaille sähköpostilla.

YLEN VAALIKONE

Ylen kuntavaalien 2017 ehdokaskoneeseen pääsee kahdella eri tavalla:

1.    Mene tietokoneesi nettiselaimella (Chrome tai Firefox) osoitteeseen: ehdokaskone.yle.fi

2.    tai lataa Yle Ehdokaskone -sovellus älypuhelimeesi tai tablettiisi. Android-laitteilla sovellus löytyy Google Play -kaupasta ja Applen laitteilla App Storesta pian.

Uudistuneessa vaalikoneesssa on mukana myös kolme kysymystä, joihin ehdokkaat vastaavat videomuodossa. Tämä tapahtuu Ehdokaskoneessa, ja sitä varten ehdokas tarvitsee kameralla varustetun tietokoneen tai mobiililaitteen. Näin syntyvät vaaligalleriavideot julkaistaan vaalikoneen yhteydessä. Vaaligallerian julkaisun jälkeen ehdokas voi hyödyntää videota lataamalla sen itselleen ja jakamalla videota/linkkiä siihen esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

Vastata voi 8.4. asti, mutta kannattaa vastata pikaisesti. Muista julkaista vastauksesi. Vaalikone ja videot on avoinna äänestäjille: vaalikone.yle.fi/kuntavaalit2017

Rekisteröityminen ehdokaskoneeseen:

Ehdokkaat rekisteröityvät Ehdokaskoneeseen ensimmäisellä käyntikerralla. Ehdokkaat tarvitsevat rekisteröintiin puoluekoodin, joka on toimitettu ehdokkaille sähköpostilla. (Jos et löydä sähköpostia, laita sähköpostia: [email protected].)

Rekisteröitymisen jälkeen ehdokas saa henkilökohtaisen salasanan, jonka avulla hän pääsee tarvittaessa täydentämään vastauksiaan myöhemmin. Tunnusten voimassaoloaika päättyy, kun vastausaika umpeutuu. Huom! Tämän jälkeen vastauksia ei siis voi enää muuttaa!

Apua ongelmatilanteissa:

Ehdokaskoneessa on hyvät käyttöohjeet, ja vastauksia yleisimpiin ongelmiin löytyy Usein kysytyt kysymykset -sivulta: https://ehdokaskone.yle.fi/#/public/faq. Jos sieltä ei löydy vastausta, ehdokas voi lähettää sähköpostia osoitteeseen: [email protected]

Unohtuneen henkilökohtaisen salasanan ehdokas voi uusia itse: Unohtuiko salasana -linkin kautta, joka löytyy Ehdokaskoneen etusivulta. Kaikissa mahdollisissa kysymyksissä yhteys suoraan Yleen: [email protected]

**********************************************************************************

ILTA-SANOMIEN JA HELSINGIN SANOMIEN YHTEINEN VAALIKONE:

Kuinka ehdokas voi vastata Vaalikoneen kysymyksiin?

1) Rekisteröidy Helsingin Sanomien ja Ilta-Sanomien vaalikoneeseen osoitteessa: www.vaalikone.fi/kunta2017/ehdokasrekisterointi

2) Kirjaudu ensin sisään puolueelta saamallasi sähköpostitunnuksella ja salasanalla. Syötä ne ja klikkaa ”Kirjaudu”. (Puoluetunnukset on toimitettu ehdokkaille sähköpostilla. Jos et löydä sähköpostia, laita sähköpostia: [email protected].)

3) Seuraavaksi pääset luomaan henkilökohtaiset tunnuksesi vaalikoneeseen. Syötä tietosi ja klikkaa ”Rekisteröidy”. Ohjeita:

–          Käytä omaa yksityistä sähköpostiosoitettasi. Se tulee vain HS:n ja IS:n käyttöön, eikä sitä kerrota ulkopuolisille.

–          Luo itsellesi salasana ja pidä hyvää huolta, että muistat salasanan aina.

–          Kirjoita etunimi täsmälleen samassa muodossa kuin ilmoitat sen oikeusministeriölle ehdokkaan paperisella suostumuslomakkeella. Jos ilmoitat oikeusministeriölle kutsumanimen, kerro se etunimen jälkeen.

–          Kirjoita myös sukunimi täsmälleen samassa muodossa kuin kerrot sen oikeusministeriölle.

–          Valitse alasvetovalikosta se kunta, jossa olet ehdokkaana.

–          Puolue-kenttä on täytetty automaattisesti, eikä sitä voi muuttaa.

–          Lopuksi klikkaa rekisteröidy -nappia.

4) Seuraavaksi saat vahvistusviestin antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Klikkaa siellä olevaa linkkiä vahvistaaksesi rekisteröitymisen.

5) Samassa sähköpostissa on linkki henkilökohtaiselle sivullesi, jossa voit täyttää vaalikoneen vastaukset. Klikkaa linkkiä ja kirjaudu omalla sähköpostiosoitteellasi sekä itse asettamallasi salasanalla.

6) Täytä perustiedot ja halutessasi lisää kuva itsestäsi. Huom! Jos täytät vaalikonetta mobiililaitteella ja lataat kuvan itsestäsi, joissakin tapauksissa kuva saattaa näkyä väärin päin. Tämä korjataan mahdollisimman pian.

7) Vastaa vaalikoneen kysymyksiin. Kysymyksiä on yhteensä 55: 30 kysymystä Helsingin Sanomilta ja 25 kysymystä Ilta-Sanomilta. Kysymyksen perään on merkattu, että kumpaan vaalikoneeseen se kuuluu.

Huom! Kun kysymysten jälkeen klikkaat ”Lukitse ja julkaise vastaukset”, et voi enää muuttaa vastauksiasi.

Jos haluat jatkaa kysymysten täyttämistä myöhemmin, klikkaa kysymysten lopusta ”Tallenna kaikki vastaukset” ja jatka täyttämistä myöhemmin.

Vastata voi 8.4. asti, mutta kannattaa vastata pikaisesti. Muista lukita ja julkaista vastauksesi.

Kaikissa mahdollisissa kysymyksissä ja ongelmissa yhteys suoraan HS:ään: [email protected]

************************************************************************************

TERVEYSEHDOKAS VAALIKONE

Terveysehdokas.fi -vaalikone on avattu: täällä

Oletko sinä viiden tähden terveysehdokas? Ota siitä selvää terveysvaalikoneella. Valitse itsellesi sopivat, valtuutetun terveysteot, joihin valtuutettuna aiot sitoutua.

Jokainen päätös on terveyspäätös. Suomalaisten terveyttä ja hyvinvointia on mahdollista parantaa kunnissa tehtävien päätösten ja investointien kautta. Äänestäjät arvostavat terveyttä. Yksi elämän teettämän kyselyn mukaan yli puolet suomalaisista kokee terveyden edistämisen tärkeänä kuntavaaliteemana, ja toivoo ehdokkaansa sitoutuvan terveystalkoisiin valtuutettuna.

Vaalikoneessa on 11 terveyteen ja hyvinvointiin liittyvää lupausta, joihin ehdokas voi sitoutua. Lisäksi ehdokas voi halutessaan lisätä myös oman lisälupauksensa. Äänestäjät valitsevat kolme itselleen tärkeintä lupausta, joiden perusteella vaalikone kertoo hänelle oman kunnan parhaiten sopivan ehdokkaan. Ehdokkaita voi halutessaan suodattaa puolueen, sukupuolen ja iän perusteella.

*******************************************************************************

ELÄINPOLIITTINEN VAALIKONE

Animalia ja SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto ovat avanneet eläinpoliittisen vaalikoneen, jossa kuntavaalien ehdokkaat pääsevät ottamaan kantaa eläinsuojeluasioihin Suomessa. Vaalikone avautuu äänestäjille 13.3., joten on suositeltavaa vastata tähän päivämäärään mennessä.

Ehdokkaat tarvitsevat rekisteröintiin puolueen tunnuksen ja salasanan, jotka on toimitettu ehdokkaille sähköpostilla. (Jos et löydä sähköpostia, laita sähköpostia: [email protected])

Myöhemminkin kirjautumalla voi ehdokas muuttaa profiilinsa tietoja, mutta vaalikonevastaukset voi tallentaa vain kerran. Jos vastauksiin jää virheitä, voidaan profiili pyynnöstä poistaa, jolloin vastaukset tulee syöttää kokonaan uudestaan.

Tietoja vaalityöstämme ja mahdollisuuksista nostaa eläinasiaa omassa kampanjoinnissasi löydät täältä: elainpolitiikka.fi/kuntavaalit-2017/ehdokkaalle/. Annamme mielellämme lisätietoja sekä vaaliteemoistamme että vaalikoneesta. Kysymyksiin vastaa eläinsuojeluasiantuntija Laura Uotila, [email protected], p. 050 543 9601.

4

KD:n EHDOKASOPAS JA VIESTINTÄOPPAAT

Puolueen kuntavaalien ehdokasopas: ehdokasopas_kuntavaalit2017

Kannattaa lukea huolella myös Vihjeitä viestinnästä -opas, mistä saat hyviä vinkkejä, kun mm. kirjoitat mielipidekirjoituksia ja teet tiedotteita: valmennuspaiva_vihjeita-viestinnasta_2016

Sosiaalisen median käyttön saat hyviä vinkkejä saat Sosiaalisen median -oppaasta: valmennuspaiva_sosiaalinen-media-kd-puoluetyossa

5

EHDOKKAAN OMAT KOTISIVUT

Jos haluat omat nettisivut, puolue tarjoaa yhdenmukaisia kotisivupohjia ehdokkaille:

ILMAINEN WORDPRESS -POHJA

Voit luoda itsellesi ilmaiset wordpress-kotisivut katsomalla ohjevideon: TÄÄLLÄ ja sen ohjeilla luoda itsellesi sivut.

BLOGIT

Blogit ovat nykyään erittäin tehokas tapa kirjoittaa itselle tärkeistä asioista, saada näkyvyyttä omalle ehdokkuudelle ja vaaliteemoille sekä herättää keskustelua äänestäjien parissa.

Esim. Uuden Suomen blogi on erinomainen, maksuton tapa kirjoittaa blogia. Tietoa ja blogin perustamisohjeita on: TÄÄLLÄ sekä TÄÄLLÄ. Blogger -blogipalvelun perustamiseen voi perehtyä: TÄÄLLÄ.

 

SOSIAALINEN MEDIA

Omia kotisivuja tehokkaampia tapoja tavoittaa tämä päivänä on sosiaalisen median kanavat.

Facebook -tilin perustaminen: TÄÄLLÄ ja jos haluaa, niin oman poliitikko-sivun voi perustaa: TÄÄLLÄ, kohdasta: artisti, yhtye tai julkisuuden henkilö. Vinkkejä Facebookin käyttöön: TÄÄLLÄ

Twittterin perustaminen: TÄÄLLÄ ja ohjeita Twitterin käyttöön: TÄÄLLÄ

Instagram -tilin perustaminen, joka tapahtuu älypuhelimella: TÄÄLLÄ

 

Kannattaa lukea myös Sosiaalisen median -opas, mistä saa hyviä vinkkejä: valmennuspaiva_sosiaalinen-media-kd-puoluetyossa

7

 

 

 

 

 

 

ROLL UP JA BEACH FLAG -TILAUKSET

Roll up -mainostelineet ja etenkin korkeat Beach flag -logoviirit ovat erinomaisia mukana kannettavia mainoksia, millä saat paljon näkyvyyttä, missä liikutkaan. Puolueen yhteystyökumppani on T-print ja heidän kanssa sovittuja erikoishintoja KD:n ehdokkaille:

 

Beach flag (ns. logoviiri) n. 4 metriä korkea tukevalla ristikkojalalla = 200 e + alv (jos tilataan 10 kpl tai enemmän kerralla, voi olla eri ehdokkaita, hinta = 180 e + alv)

n. 3 metriä korkean beach flagin hinta on 158 e + alv

pdf: beach-flag_malli-nettisivuille_uusi

beach-flag_malli-nettisivuille_uusi_jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Roll up koko 200 x 85 cm = 130 e + alv (jos tilataan 10 kpl tai enemmän kerralla, voi olla eri ehdokkaita, hinta = 110 – 120 e + alv)

pdf: roll-up-850x2050mm_malli-nettisivuille_uusi

roll-up-850x2050mm_malli-nettisivuille_uusi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HUOM! Hinnat sisältävät taiton eli tiedoston tekemisen ehdokkaan toiveiden ja puolueen ilmeen mukaisesti.

-> Ehdokkaalta tarvitsee olla laadukas, vähintään 1,5 MB kokoinen kuva sekä yllä oleva puolueen mallitiedosto, johon ehdokas ilmoittaa oman nimensä, ammattinsa/arvonsa, haluamansa vaalisloganin (jos haluaa eri kuin puolueen) ja mahdollisen oman nettisivuosoitteen.

Tilaukset ja lisätietoja suoraan: [email protected]. Lisätietoja voi kysyä Tero Pääläinen: puh 040 848 3071, www.t-print.fi

8

EHDOKASESITTEIDEN TILAUKSET

Ehdokkaan omia esitteitä ja mainoksia voi tilata esim. jostain paikallisesta painosta. Puolueen yhteistyökumppani on T-print ja heidän kanssa sovittuja erikoishintoja KD:n ehdokkaille kuntavaaleihin 2017:

– Esite A5-kokoinen 2-sivuinen flyer, 150g Galerie Art 1 000 kpl = 144 e + alv ; seuraavat 1 000 kpl 19 e +alv

– Esite A5-kokoinen 4-sivuinen flyer, 150g Galerie Art 1 000 kpl = 182 e + alv ; seuraavat 1 000 kpl 29 e +alv

– Postikortti A6-kokoinen 2-puolinen, 270g kartonki 500 kpl = 163 e + alv ; 1 000 kpl = 191 e + alv ; seuraavat 1 000 kpl 31 e +alv

– Käyntikortti 2-puolinen, 280g kartonki 200 kpl = 52 e + alv ; 500 kpl = 76 e +alv ; 1 000 kpl = 98 e + alv

Hinnat sisältävät tuotteiden muokkauksen eli tiedoston teon ehdokkaan toiveiden ja puolueen ilmeen mukaisesti sekä painamisen. Muut kuin puolueen ilmeen mukaiset esitteet + 35 €. Toimitus postilla, postimaksu veloitetaan.

Kysy myös muita vaalituotteita ja tarjouksia. Jos tilaat isompia eriä ja mahdollisia muita vaalituotteita, kannattaa kysyä paljousalennuksia.

Tilaukset suoraan: [email protected]. Lisätietoja voi kysyä Tero Pääläinen: puh 040 848 3071, www.t-print.fi

 

EHDOKASESITTEEN MALLIPOHJAT EHDOKKAALLE:

Näistä tiedoista näet pohjina, joita voit käyttää mallina, kun sunnittelet ja teet omia esitteitä:

Käyntikortin mallipohja: Kuntavaalit2017_käyntikortti_MALLI

 

LISÄÄ ESITEMALLIPOHJIA:

Kuntavaalit2017_2 s_Esite POHJA_pysty A5

Kuntavaalit2017_4 s_Yleisesite POHJA_taitettu A4

Kuntavaalit2017_2 s_Esite POHJA_pysty A5_Sivu A

Kuntavaalit2017_2 s_Esite POHJA_pysty A5_Sivu B

Kuntavaalit2017_4 s_Yleisesite POHJA_AKuntavaalit2017_4 s_Yleisesite POHJA_B

 

EHDOKASESITTEEN MALLIPOHJAT PAIKALLISOSASTOILLE:

Näistä tiedoista näet pohjina, joita voitte käyttää mallina, kun sunnittelette ja teette osaston omia esitteitä kaikista kunnan KD-ehdokkaista:

 

Mallipohjia, millaisia esitteitä on tehty paikkakunnilla:

Tampere: Kuntavaalit2017_Tampere_A4_Malliesite

Helsinki: Kuntavaalit2017_Helsinki_Vaalilehti_Tabloid

Ylöjärvellä:

Ylöjärvi

 

 

 

 

 

 

 

Esitteitä kannattaa tilata esim. jostain paikallisesta painosta tai esim. T-Printistä: [email protected] Lisätietoja voi kysyä Tero Pääläinen: puh 040 848 3071, www.t-print.fi

 

AUTOTARRA on tehokas mainontaväline omassa ja kaikkien tuttavien autoissa ennen vaaleja. Autotarroja voi tilata esim.: Trinket Oy / Tiina Metsä: [email protected], puh 050 550 1040, www.trinket.fi.

Tai Rauman Painopspisteesta: [email protected].

Mallipohjan autotarraan voi ottaa Sari Essayahin eurovaalikampanjasta: Autotarra_Sari_Essayah_eurovaalit2014

InDesing -muodossa: täällä

Opetusvideo rallitarrojen teippauksesta niile, jotka hoitavat teippauksen itse: täällä

 

HUOM! Aina, kun tilaat eri tuotteita, pyydä itsellesi nähtäväksi vedos ennen painamista. Jos huomaat virheitä, niin pyydä ja vaadi korjauksia, sinulla on siihen oikeus.

 

Kaikissa painotuotteissa kannattaa kysyä tarjouksia etenkin paikallisista painoista ja yrityksistä, etenkin jos on jotain kontakteja tai yhteyshenkilöitä jo tiedossa. Näin voit saada kaikki tuotteet kaikkein halvimmalla.

Eri painoista tulleita tarjouksia:

 • Yrityksiä, joiden kautta voi tilata esim. personoituja jakotavaroita, kuten huulirasvaa, mikrokuituliinoja ja kyniä tms. omalla nimellä ja sloganilla, laastaripaketteja jne.: Belentia Oy / Marko Waris: [email protected], puh 0400 445 431 sekä Suomen Promic Oy / Karo Järvenpää: [email protected], puh 040 827 5166
 • Promootiotuotteitamme löytyy linkistä: evelinga.fi/verkkokauppa/yrityksille/kaulanauhat. Meiltä saat tuotteita esim. lyhyet avainnauhat ja sublimoituidut kaulanauhat, kynät ym. Kaikki omalla logolla tai tekstillä painettuna. Laskemme tarkat tarjoukset alennuksineen, isommille määrille. Kaulanauhastamme: kevättarjous – 10% pienille määrille.Yhteys: [email protected], puh 040 575 7829.

9

LEHTI-ILMOITUKSEN MALLIPOHJAT:

EHDOKKAILLE:

Ilmoitus_82x50_MALLI_A_1 ehdokas

 

 

 

 

 

 

Netissä ja sosiaalisessa mediassa käytettäviä:

Kuntavaalit2017_Ilmoitus_82x100_ TYHJÄ POHJA

Kuntavaalit2017_Ilmoitus_82x100_ TYHJÄ POHJA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuntavaalit2017_A4_POHJA

Kuntavaalit2017_A4_POHJA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PAIKALLISOSASTOILLE:

Ilmoitus_125x90_MALLI_10 ehdokasta

 

 

 

 

 

 

 

10

KD:n TUOTTEIDEN MATERIAALITILAUKSET

Voit tilata KD:n logolla ja grafiikalla olevia tiskirättejä, karkkeja, kyniä, ilmapalloja, kahvimukeja, heijastimia, rintanappeja, T-paitoja ja oransseja liivejä tilauslomakkeella: TÄÄLLÄ. Samalta sivulta löydät tuotteiden hinnat, kuvat ja tilausohjeet.

 

KD:n LOGOT voit ladata käyttöösi: TÄÄLTÄ

Facebookin taustakuva eli coverkuva:

Inhimillisempi ote_FB Cover

11

 

 

 

VAALIOHJELMAT JA  POLIITTINEN LINJAPAPERI SEKÄ AAKKOSET

Puolueen kuntavaaliohjelma 2017: Kuntavaalit2017_Kuntavaaliohjelma_hyväksytty_lopullinen

På svenska: Kommunalvalsprogram 2017_Svenska

Kuntavaaliesite suomeksi: Kuntavaalit2017_Yleisesite_FINAL ocj på svenska: Kuntavaalit2017_Yleisesite_pä svenska_FINAL

 

Tutustu myös KD:n eduskuntaryhmän Vaihtoehtobudjettiin 2017 – Inhimillisempi Suomi: www.kd.fi/politiikka/ohjelmat/vaihtoehtobudjetti-2016

sekä KD:n linjaan: Inhimillisempi ote päätöksiin: www.kd.fi/inhimillisempi-ote-paatoksiin

Puolueen poliittisen linjapaperin löydät: www.kd.fi/politiikka/ohjelmat/linjapaperi

ja linjapaperin aakkoset: Adoptiosta Äitiyteen – kristillisdemokratiaa selkokielellä: www.kd.fi/politiikka/ohjelmat/kd-asta-ohon

12

EETTISET SÄÄNNÖT JA RASISMIN VASTAINEN PERUSKIRJA

Kaikkien kristillisdemokraattien ehdokkaiden tulee sitoutua puolueen eettisiin sääntöihin sekä puolueen hyväksymään rasisimin vastaiseen peruskirjaa.

Puolueen Eettiset ohjeet löydät: www.kd.fi/politiikka/saannot/eettiset-ohjeet

Rasismin vastaisen peruskirjan löydät: rasismin-vastainen-peruskirja_suomenkielinen

Kaikkien eduskuntapuolueiden allekirjoittama, englanninkielinen: rasismin-vastainen-peruskirja_allekirjoitettu_english

13

JÄRJESTÖJEN JA YHTEISKUMPPANIEN INFOJA EHDOKKAILLE:

 • Huoneentaulu.fi: Ehdokkaat voivat allekirjoittamalla huoneentaulun verkkosivuilla sitoutua julkisesti huoneentaulun tavoitteisiin ja toteuttamaan konkreettisia lasten ja nuorten hyvinvointia kehittäviä toimenpiteitä. Huoneentaulussa painotetaan muun muassa lasten ja nuorten harrastus- ja osallistumismahdollisuuksia, hyvinvointia ja oikeuksia. Huoneentaulu on luettavissa ja sen voi allekirjoittaa osoitteessa www.huoneentaulu.fi.
 • Nuorten ehdokkaiden ehdokaspankki 18-28 –vuotiaille kuntavaaliehdokkaille on avattu: www.ehdokaspankki.fi. Ehdokaspankki yhdistää nuoret ehdokkaat ja nuoret äänestäjät. Ehdokaspankista on lähtenyt tiedote ensi kertaa äänestäville yhdessä Oikeusministeriön kirjeen kanssa ja sivustolle odotetaan tuhansia kävijöitä.Kaikki nuoret ehdokkaat voivat luoda oman profiilin ehdokaspankkiin osoitteessa www.ehdokaspankki.fi.
 • Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on julkaissut kuntapäättäjille ja viranhaltijoille suunnatun julkaisun ”Kunta päättää: Ravitsemus, liikunta ja lihavuuden ehkäisy kuntalaisten arjessa”, jota tarjoamme käyttöönne: täällä. THL on julkaissut aiheesta myös: uutisen.
 • Amnestyn viesti ehdokkaille: Maailmanlaajuisesti 21 miljoonaa ihmistä on joutunut jättämään kotimaansa sodan tai vainon takia. Suomessa joka kolmas nainen on kokenut parisuhdeväkivaltaa ja kymmenet tuhannet naiset joutuvat vuosittain seksuaalisen väkivallan kohteeksi. Olethan kuntapäättäjänä ratkomassa molempia ihmisoikeusongelmia. Sitoudu siis ihmisoikeusmyönteiseen päätöksentekoon. Voi tehdä sen Amnestyn kuntavaalikampanjan sivuilla: amnesty.fi/ehdokas.Voit sitoutua molempiin kampanjan teemoihin tai toiseen niistä. Kaikki sitoumuksen tehneet ehdokkaat julkaistaan Amnestyn verkkosivuilla, joilta äänestäjät pääsevät valitsemaan omia arvojaan vastaavan ehdokkaan. Kuntapäättäjänä sinulla on valtaa tehdä merkittäviä ihmisoikeustekoja! Lisätietoja teemoista alla sekä osoitteessa: amnesty.fi/kuntavaalit.
 • Sairaanhoitajaliitto on avannut kuntavaalikeskustelun Terveydenhuollon vaalikone -sivulla. Sivulle tuodaan viikoittain sairaanhoitajille merkittävä kysymys, johon toivomme kuntavaaliehdokkaiden omia kannanottoja. Terveydenhuollon vaalikone -sivulla käsitellään kuntavaaleja koskevia kysymyksiä vaaleihin saakka. Ehdokkaiden toivotaan osallistumaan keskusteluun sosiaali- ja terveydenhuollon kysymyksistä. Sivulle ei toivota vaalimainoksia.
 • OAJ on laatinut kuntavaaliehdokkaille testin, mikä kannattaa kaikkien ehdokkaiden tehdä.
 • SAK Nuoret haluaa, että mukana kunnan päätöksiä tekemässä on nuoria duunareita, joilla on todellista arjen asiantuntemusta sekä näkemystä ja kokemusta työntekijänä. #äänityölle -kampanjan tavoitteena on saada 1 000 alle 35-vuotiasta SAK:laisen ammattiliiton jäsentä asettumaan ehdolle kuntavaaleihin. Ehdokkaat voivat ilmoittautua listalle: www.äänityölle.fi.  Ehdokkaista kootaan hakukone, josta kuka tahansa voi tarkistaa oman kunnan ehdolla olevat nuoret duunarit. Ehdokasasettelun jälkeen sivustoa markkinoidaan liittojen ja SAK Nuorten tilaisuuksissa sekä sosiaalisessa mediassa.

14

VINKKEJÄ EHDOKASTYÖHÖN

magneetteja-ja-ulitikkurasioita_olavi-kieta%cc%88va%cc%88inenKuvassa muutama KD:n Etelä-Savon piirin toiminnanjohtaja Olavi Kietäväisen tekemä jääkaappimagneetti ja tulitikkurasian kansi. On tehty tulitikkulaatikon kokoinen kuva, johon on liitetty teksti tai logo ja aseteltu ne ensin kirjoitusohjelman A4 -sivulle joko pystyyn tai vaakaan. Sitten on tehty pdf -tiedosto arkista, jolloin asettelu ei muutu. Tulostaminen tarra-arkille A4 tai valokuvamagneettipaperille A4, joita on ostettu Inkclubi´ista: www.inkclub.com. Leikkaaminen joko saksilla tai paperileikkurilla.

Linkkejä mistä magneettipaperia saa www.pakkaustukku.fi/tuotteet.html?id=13/256, www.biltema.fi/fi/Toimisto—Tekniikka/Toimistotarvikkeet/Paperi-ja-kirjekuoret/Magneettinen-paperi-2000024306/ sekä www.promohobby.com/tuotteet.html?id=8/263. Paksuus magneettipaperilla, jota on käytetty on 0,5 mm tuossa viimeisessä linkissä. Paksuus 0,33 mm on jämäkämpi.

 

paasiaisvehnapusseja_olavi-kietavainenKuvassa Olavi Kietäväisen tekemiä ja Teuvo V. Riikosen vaalityössä käytettyjä pääsiäisvehnäpusseja, joihin laitettiin n. 30 g lajiteltuja vehnän siemeniä, joista voi kasvattaa pääsiäisruohon. Oli suosittu tuote vuoden 2011 eduskuntavaaleissa.

 

 

 

 

 

 

 • Marko Wariksen kautta voi ehdokkaat tilata personoituja jakotavaroita, kuten huulirasvaa omalla nimellä ja sloganilla, laastaripaketteja jne. Yhteys: Belentia Oy / Marko Waris: [email protected], puh 0400 445 431.

15

LISÄTIETOA KUNTAVAALEISTA

Lisätietoa kuntavaaleista löytyy Oikeusministeriön sivuilta: www.vaalit.fi sekä Kuntaliiton vaalisivuilta: www.kuntavaalit.fi.Kuntaliiton infoja ehdokkaille:

 • täältä voi tulostaa lTulevaisuuden kunta – materiaalia (esim. kortteja, julisteita, oppaita): shop.kunnat.net/product_catalog.php?c=107. Verkkokaupassa saatavilla paljon maksutonta ja maksullista materiaalia.

Lisätietoja myös:

järjestöpäällikkö Mikko Rekimies
[email protected], puh 044 552 5030
Pidätämme oikeudet tämän sivun hinta- ym. tietojen muutoksiin.

Näitä sivuja päivitetään kuntavaaleihin 9.4.2017 asti eli aina sitä mukaan, kun uutta materiaalia valmistuu ja tietoja tulee.

16

Inhimillisempi ote oransseja nappeja:

Inhimillisempi_nappi_oranssi-01

 

 

 

 

 

 

 

 

Inhimillisempi ote_nappi-eri tausta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuntanappeja:

Kuntapiirros_Suomi-01

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuntapiirros_Svenska-01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sari Essayahin kuva ilman tekstiä nettikäyttöön:

Sari Essayah_vaaka

 

 

 

 

 

 

Sari Essayahin pystykuva ilman tekstiä nettikäyttöön:

Sari Essayah_kuntavaalikuva_pysty

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sari Essayahin pystykuva ilman tekstiä lehdistökuva:

Sari Essayah_highres_lehdistökuva