Metropolityöryhmä: Hallituksen sote- ja aluehallintouudistus vaarantaa metropolialueen kasvun

26.5.2016 klo 19:48 Uutiset

Sipilän hallitus lupasi, ettei sote-uudistus nosta kokonaisveroastetta. Tämä lupaus on nyt unohtumassa, kun hallitus kaavailee keräävänsä sote- ja aluehallintouudistuksen rahoituksena pääkaupunkiseudulta lisämaksuosuutena lähes 500 milj. euroa.

Kristillisdemokraattien Metropolityöryhmä pitää kaavailuja vaarana koko maan orastavalle kasvulle. Juuri kun pääkaupunkiseutu on panostanut merkittävällä tavalla alueen kasvuun ja investoi voimakkaasti koko Suomen tulevaisuuteen, olemme tilanteessa, jossa hallituksen toimet hyydyttävät hyvän kehityksen.

Vaadimme hallitukselta tasapuolisuutta. Ei ole oikein, että jollain alueella pakotettaisiin kaupungit jopa 4 prosenttiyksikön veronkorotuksiin.

Hallituksen toimet uhkaavat kaikkien suurten kaupunkien kasvua. Tähän ei Suomella ole varaa.

Kristillisdemokraattien metropolityöryhmää pääkaupunkiseudulla vetää KD:n Espoon osaston puheenjohtaja Kristiina Drotár. Työryhmään kuuluvat Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunginvaltuutettujen ja varavaltuutettujen lisäksi muita KD:n vastuunkantajia näiden kolmen kaupungin osastoista ja piireistä. Työryhmän työskentelyyn osallistuvat tiiviisti myös alueen kansanedustaja Antero Laukkanen Espoosta sekä puolueen puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah.