Eduskuntavaalit 2023

Huhtikuussa 2023 pidettävät eduskuntavaalit lähestyvät jo kovaa vauhtia. Toivomme, että juuri sinä lähdet mukaan tekemään kanssamme vaalivoittoa Kristillisdemokraateille!

Kuluneen vaalikauden aikana Suomen suunta on käynyt huolestuttavaksi. Me kristillisdemokraatit kannamme huolta hyvinvointipalveluiden tulevaisuudesta. Suomi velkaantuu ennätystahtiin, mutta siitä ei tunnu olevan lääkkeeksi kasvavaan pahoinvointiin ja työssä uupumiseen. Tilanne on kestämätön niin hoitajien kuin hoidettavien osalta. On kyettävä tekemään arvovalinta siinä, toteutetaanko politiikalla omia intohimoja vai panostetaanko perusasioihin.

Suomi ansaitsee suunnanmuutoksen.

Se tarkoittaa paluuta perusasioiden äärelle ja sen tunnistamista, että teemme politiikkaa yhteisömme hyväksi. Hyvän elämän perusasiat ovat lopulta yksinkertaisia. Kyse on yrittäjyydestä ja työstä, hyvinvointipalveluista ja kasvusta, yhteisöllisyydestä ja toisistamme huolen pitämistä.

Tarvitaan suunnanmuutoksen luottamuksen ja arvokkuuden tielle. Tielle, jossa toimimme yhteisen hyvän puolesta. Se on samalla demokratian ydintä ja arvopolitiikkaa, jota KD ajaa.

 

Olemme julkaisseet huoltovarmuuspaketin ja soten korjaussarjan rahoituksen osalta. Eduskuntaryhmän julkaisemasta vaihtoehtobudjetista 2023 löydät myös monia esityksiämme. Ohjelmiimme voit tutustua: kd.fi/tutustu/ohjelmat.

Voit tulla mukaan tekemään vaalivoittoa kanssamme monella tavalla:

  • asettumalla itse ehdokkaaksi,
  • liittymällä jonkun ehdokkaan tukitiimiin tai esimerkiksi
  • auttamalla oman alueesi KD:n paikallisosastoa ja piirijärjestöä vaalityössä.

Piirijärjestömme ovat parhaillaan valitsemassa ehdokkaitaan vaaleihin. Jos olet kiinnostunut ehdokkuudesta tai voit olla mukana vaalityössä, olethan yhteydessä suoraan oman alueesi KD:n piirijärjestöön tai paikallisosastoon: yhteystiedot.

Lisätietoja puolueen vaaliohjelmasta, kampanjasta ja muusta vaaleihin liittyvästä julkaistaan ja päivitetään näille kd.fi -sivuille syksyn ja talven aikana.

Eduskuntavaalien aikatauluihin voit tutustua: vaalit.fi/aikataulut ja tuleviin tapahtumiimme: kd.fi/tapahtumat.

 

Tule sinäkin mukaan – tehdään yhdessä Kristillisdemokraattien vaalivoitto!

 

Eduskuntavaaliehdokkaita nimetään lisää helmikuuhun 2023 asti. Tähän mennessä nimetyt ehdokkaat (listausta päivitetään viikoittain):

HELSINGIN VAALIPIIRI:

Mika Ebeling, Markus Hekkala ja Sari Kumin.

UUDENMAAN VAALIPIIRI:

Susanna Ahonen (Raasepori), Tiina Arlin (Vantaa), Jan Axberg (Vantaa), Annamari Brandao (Järvenpää), Pekka Ijäs (Porvoo), Kaarina Järvenpää (Espoo), Loviisa Kaartokallio (Vantaa), Susanna Koivula (Mäntsälä), Kitti Kumpulainen (Karkkila), Ina Kuula (Nurmijärvi), Mila Lehtonen (Tuusula), Juha Malmi (Vantaa), Ari Mönttinen (Lohja), Kauko Pohjonen (Helsinki), Pia Polviander (Espoo), Mika Poutala (Espoo), John Remes (Vihti), Pentti J. Rönkkö (Kerava), Tiina Sinkkonen (Sipoo), Jorma Surakka (Kerava), Reija Taupila (Hyvinkää), Tiina Tuomela (Vantaa) ja Sonja Välkepinta (Loviisa).

VARSINAIS-SUOMEN VAALIPIIRI:

Ville Auvinen (Turku), Sirkku Kemppainen (Lieto), Michelle Kivimäki Wilders (Turku), Mirja-Riitta Sjöholm (Turku), Aleksi Stenberg (Turku) ja Tommi Terä (Turku).

HÄMEEN VAALIPIIRI:

Piia Aitto-oja (Janakkala), Juha-Pekka Forsman (Lahti), Iida Hovi (Lahti), Ville Melanen (Lahti), Susanna Peltonen (Tammela), Päivi Räsänen (Riihimäki) ja Hannele Saari (Riihimäki).

PIRKANMAAN VAALIPIIRI:

Riitta Haapala (Valkeakoski), Marjut Hovi (Nokia), Jaakko Ikonen (Lempäälä), Riitta Kuismanen (Pirkkala), Laura Pöyhönen (Tampere), Sirpa Pursiainen (Tampere), Pirjo Raunio (Sastamala), Ami Rinta-Valkama (Tampere) ja Sari Tanus (Tampere).

KAAKKOIS-SUOMEN VAALIPIIRI:

Liisa Ahonen (Mikkeli), Mikko Almgren (Kotka), Aila Asikainen (Juva), Marianne Bruce (Kotka), Eija Hauska-Mertanen (Imatra), Jouni Koskela (Savonlinna), Päivi Kovanen (Pieksämäki), Juha Rantalainen (Lappeenranta), Susanna Rasimus (Kouvola) ja Ann-Niina Turunen (Lappeenranta),

SAVO-KARJALAN VAALIPIIRI:

Pirjo Backman (Suonenjoki), Sari Essayah (Lapinlahti), Heidi Hartikainen (Varkaus), Hannu Haukka (Iisalmi), Osmo Kokko (Joensuu), Ella Kärki (Nurmes), Annukka Ojala (Kuopio), Kari Pohjola (Kuopio), Jasmin Pyöriäinen (Joensuu), Maija Silvennoinen (Liperi), Jari Turpeinen (Outokumpu), Matti Turunen (Joensuu) ja Ahti-Pekka Vornanen (Vieremä).

KESKI-SUOMEN VAALIPIIRI:

Joona Ilves (Äänekoski), Eveliina Kangasniemi (Keuruu), Juha Käpyaho (Jyväskylä), Roosa-Maria Paakkunainen (Jyväskylä), Anne Pihl (Uurainen), Tapio Puolimatka (Jyväskylä), Harry Ruotsalainen (Laukaa), Teemu Savolainen (Jyväskylä) ja Mervi Turunen (Jyväskylä).

VAASAN VAALIPIIRI:

Hanna-Lea Ahlskog (Kokkola), Pentti Ahopelto (Alavus), Virpi Ali-Haapala (Toholampi), Tomi Kaunismäki (Vaasa), Hannu Kippo (Kokkola), Sampo Latvala (Alajärvi), Rami Lehtola (Pietarsaari), Juhana Lähdesmäki (Ilmajoki), Veera Männistö (Vaasa), David Pettersson (Pedersöre), Kimmo Rantanen (Seinäjoki) ja Peter Östman (Luoto).

OULUN VAALIPIIRI:

Leena Askeli (Kempele), Matti Heikkinen (Oulainen), Merja Hurskainen (Oulu), Sami Kilpeläinen (Sotkamo), Jami Kähkönen (Suomussalmi), Veijo Moilanen (Kajaani) ja Ari-Pekka Nieminen (Pudasjärvi).

LAPIN VAALIPIIRI:

Sofia Hokkanen (Rovaniemi) ja Erkki Hurtig (Tornio)

Satakunnan vaalipiirissä ei ole vielä nimetty yhtään ehdokasta.