Miksi kannattaa lähteä KD:n ehdokkaaksi?

Lähde vaikuttamaan ja ehdolle Kristillisdemokraattien riveissä!

Lähde vaikuttamaan ja ehdolle Kristillisdemokraattien riveissä!

Ensimmäiset alueaalit käydään tammikuussa 2022. Ehdokasrekrytointi on kuumimmillaan. Jokaisen meidän kotikuntamme keskeinen palvelu sosiaali- ja terveystoimi on hallinnollisesti siirtymässä 1.1.2023 hyvinvointialueille, joita Suomeen perustetaan 21 ja sen lisäksi Helsingin kaupunki tulee vastaamaan omasta toiminnastaan erillisratkaisun turvin. Myös pelastustoimi siirtyy uusien hyvinvointialueiden alaisuuteen.

Tulevaisuudessa aluevaalit toimitetaan samanaikaisesti kuntavaalien kanssa vuodesta 2025 lukien. Ensimmäiset aluevaalit toimitetaan kuitenkin erillisinä vaaleinaan sunnuntaina 23.1.2022 ja valitut aluevaltuustot aloittavat työnsä 1.3.2022.

Etenkin kaikille keväällä valituille kunnallisille päättäjille on luontevaa pyrkiä vaikuttamaan paitsi oman kunnan, niin myös koko oman alueen sote-ratkaisuihin ja lähipalveluiden säilymiseen ja laatuun.

Hyvinvointialueiden valtuustoihin valitaan 59-79 aluevaltuutettua riippuen alueen väestömäärästä. Lisäksi jokaiselle alueelle tullaan perustamaan lakisääteisen aluehallituksen ja tarkastuslautakunnan lisäksi myös muita lautakuntia. Haluamme KD:ssa asettaa mahdollisimman täyden listan ehdokkaita kaikille alueille, jolloin voimme taata parhaan mahdollisen vaalimenestyksen ja huolehtia omalta osaltamme alueellisen demokratian toteutumisesta.

Puoluehallituksessa on linjattu, että aluevaaleihin KD:n ehdokaslistan rungon muodostavat kunkin alueen kuntien valtuutetut ja varavaltuutetut sekä kunnallisissa luottamustehtävissä toimijat, lisäksi listoja täydennetään runsaasti kuntavaaliehdokkaiden ja muiden kiinnostuneiden joukosta huomioiden alueellisen tasapainon sekä ikä- ja sukupuolijakauman.

Aluevaltuustoihin tarvitaan ennen kaikkea ihmisiä, jotka ymmärtävät alueensa vastuullisen kehittämisen. On huolehdittava tavoitteiden ja talouden tasapainosta, ja asioita on uskallettava laittaa tärkeysjärjestykseen.

Kristittyjä tarvitaan vaikuttajina nykyisin enemmän kuin koskaan!

Kristittyjä tarvitaan vaikuttajina nykyisin enemmän kuin koskaan! Yhteiskuntamme arvoliberaalius näkyy suhtautumisessa moniin lakihankkeisiin, kuten translakiin, vanhemmuuslakiin ja sukupuolineutraaleihin henkilötunnuksiin tai vaikkapa vaatimuksiin eutanasian laillistamiseksi. Kuitenkaan suomalaiset keskimäärin eivät suinkaan ole niin arvoliberaaleja kuin helposti annetaan ymmärtää.

Usein yksipuolinen uutisointi antaa kuitenkin sen mielikuvan, ettei kristillisten arvojen puolustajia enää juuri ole. Siksi on tärkeää, että vaaleissa uskallamme näyttää väriä. Mahdollisimman hyvän vaalituloksen kautta voimme osoittaa, että kristillisille arvoille ja ihmiskäsitykselle pohjautuvalle politiikalle löytyy suomalaisten keskuudessa vankkaa tukea.

Suomen vaalijärjestelmä kaikissa vaaleissa toimii siten, että ratkaisevaa on koko ehdokaslistan saama äänimäärä vaalialueella. Kaikkien KD:n ehdokkaiden saama äänimäärä ratkaisee. Joten jokaista muutamankin äänen saavaa ehdokasta tarvitaan – joskus jopa yksikin ääni ratkaisee. Kyse on eräänlaisista ehdokastalkoista, joissa jokainen tuo oman panoksensa yhteiseen pottiin.

Kristillisdemokraattien listalle voi lähteä myös sitoutumattomana, jos esimerkiksi koet, että työsi tai kutsumuksesi takia niin on parempi, mutta haluat ehdokkuudellasi kuitenkin tukea arvoja.

Jokaisen ehdokkuus on tärkeä, jotta jokaisella hyvinvointialueella saamme ensi maaliskuun alusta monta aluevaltuutettua ja sitä kautta myös muihin alueiden luottamustehtäviin monia kristillsidemokraatteja. Kaikki vaalituloksen jälkeen päätettävät luottamustehtävät jaetaan KD:ssa ehdokkaina olleiden kesken eli vaikuttamaan voi päästä, vaikka ei tulisi valittua itse valtuustoon.

Toivon Sinulle vakaata harkintaa tämän asian edessä.

Toivon Sinulle vakaata harkintaa tämän asian edessä. Osaa teistä on jo aiemmin kysytty ehdolle, osa harkitsee ehdokkuutta ja osa on jo ehdokkaana, josta SUURKIITOS.

Jos haluat lisätietoja ehdokkuuteen tai puolueen linjaan liittyen voit laittaa sähköpostia tai soittaa puolueen ja piirinmme vastuunkantajille. Puolueen ohjelmat, kannanotot ja yhteystiedot löytyvät nettisivuilta www.kd.fi. Nettisivujen kautta voi myös täyttää ehdokashakemuslomakkeen, jonka jälkeen oman alueesi piirijärjestö/paikallisosasto ottaa Sinuun yhteyttä.

Olet rohkea, kerro meille kiinnostuksestasi lähteä mukaan yhteisiin talkoisiin! Voit myös vinkata meille tutustasi, jonka arvelet olevan sopiva henkilö ehdokkaaksi. Nyt jos koskaan kannattaa lähteä vaikuttamaan oman kotikunnan tulevaisuuteen.

Sari Essayah

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, kansanedustaja
[email protected]