Eduskuntavaalien 2019 ehdokasinfo

1

Seuraavat eduskuntavaalit pidetään keväällä 2019: varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 14.4.2019 ja ennakkoäänestys kotimaassa on 3. – 9.4.2018.

Eduskuntavaaleissa Suomi on jaettu 12 vaalipiiriin, jotka löytyvät: täältä. Ehdokkaita voi vaalipiirissä olla vaalipiirin väkiluvusta riippuen olla 14 – 36 ehdokasta. Mahdolliset vaalilliitot voi vaikuttaa vaalipiirin ehdokasmäärään. Eduskuntavaaliehdokkaat nimeää kunkin vaalipiirin alueen KD:n piirijärjestö.

Jos haluat eduskuntavaaliehdokkaaksi, niin ole yhteydessä alueesi piirijärjestön johtohenkilöiden, joiden yhteystiedot löytyvät: täältä. Jos voit olla muuten mukana yhteisessä vaalityössä ehdokkaiden eteen, voit olla yhteydessä piirijärjestöjen johtohenkilöihin ja piirien vaalipäälliköihin.

Jos voit tulla mukaan vaalityöhön, voit luke asiasta tarkemmin lomakkeella: täällä ja ilmoittaa omat yhteystietosi.

KD:n eduskuntavaalien vaaliavajaiset pidetään 9. – 10.2.2019 Hämeenlinnassa, Aulangon kokous- ja kylpylähotellissa. Katso aikataulut, hinnat ja ilmoittautumistiedot: täällä ja ilmoittaudu mukaan viimeistään su 20.1. mennessä.

Lisätietoa eduskuntavaaleista löytyy Oikeusministeriön sivuilta: www.vaalit.fi.

Lisätietoja myös:

järjestöpäällikkö Mikko Rekimies
[email protected], puh 044 552 5030

Pidätämme oikeudet tämän sivun hinta- ym. tietojen muutoksiin.

Näitä sivuja päivitetään eduskuntavaaleihin 14.4.2019 asti eli aina sitä mukaan, kun uutta materiaalia valmistuu ja tietoja tulee.

 

NETIN SÄHKÖINEN EHDOKASGALLERIA ja PAPERINEN EHDOKASLOMAKE

Kaikista KD:n eduskuntavaaliehdokkaista julkaistaan valtakunnallinen ehdokasgalleria näillä sivuilla helmikuussa 2019.

Kun piirijärjestö on nimennyt ehdokkaita, ehdokkaat saavat sen jälkeen omaan sähköpostiinsa  linkin sähköiseen lomakkeeseen: vaalit.kd.fi/2019/hakemus.

Puolue tekee tuolle lomakkeelle tehtyjen tietojen perusteella valtakunnallisen ehdokasgallerian lisäksi mm. kaikki vaalijulisteet.

Ehdokasgalleriaa ja vaalijulisteita varten pitää olla hyvätasoinen ehdokasvalokuva. Valokuvausohje: Eduskuntavaalit2019_Valokuvausohje

Jokaisen ehdokkaan pitää täyttää paperinen ehdokassuostumuslomake, mikä pitää olla alkuperäinen ja henkilökohtaisesti allekirjoitettu. Ehdokas toimittaa paperisen lomakkeen oman piirijärjestönsä vaalipäällikölle tai piirin puheenjohtajalle.

word: Eduskuntavaalit2019_ehdokassuostumuslomake_KD

pdf: Eduskuntavaalit2019_ehdokassuostumuslomake_KD

 

3

VAALIKONEET

Keräämme näille sivuille tietoa eri vaalikoneista alkuvuonna 2019 sitä mukaa, kun niitä tulee. Tietoturvasyistä vaalikoneiden salasanat lähetetään ehdokkaille sähköpostilla.

4

KD:n EHDOKASOPAS JA VIESTINTÄOPPAAT

Tutustu huolella puolueen eduskuntavaalien ehdokasoppaaseen KD ehdokasopas 2019.

Kannattaa lukea huolella myös Vihjeitä viestinnästä -opas, mistä saat hyviä vinkkejä, kun mm. kirjoitat mielipidekirjoituksia ja teet tiedotteita: valmennuspaiva_vihjeita-viestinnasta_2016

Sosiaalisen median käyttön saat hyviä vinkkejä saat Sosiaalisen median -oppaasta: valmennuspaiva_sosiaalinen-media-kd-puoluetyossa

5

BLOGIT

Blogit ovat nykyään erittäin tehokas tapa kirjoittaa itselle tärkeistä asioista, saada näkyvyyttä omalle ehdokkuudelle ja vaaliteemoille sekä herättää keskustelua äänestäjien parissa.

Esim. Uuden Suomen blogi on erinomainen, maksuton tapa kirjoittaa blogia. Tietoa ja blogin perustamisohjeita on: TÄÄLLÄ sekä TÄÄLLÄ. Blogger -blogipalvelun perustamiseen voi perehtyä: TÄÄLLÄ.

 

SOSIAALINEN MEDIA

Omia kotisivuja tehokkaampia tapoja tavoittaa äänestäjiä ovat tänä päivänä yleensä sosiaalisen median eri kanavat.

Facebook -tilin perustaminen: TÄÄLLÄ ja jos haluaa, niin oman poliitikko-sivun voi perustaa: TÄÄLLÄ, kohdasta: artisti, yhtye tai julkisuuden henkilö. Vinkkejä Facebookin käyttöön: TÄÄLLÄ

HUOM! Facebookissa voi mainostaa itseään hyvinkin edullisesti, mutta tällöin pitää olla oma ns. poliitikko-sivu luotuna (omaa henkilökohtaista sivua ei voi mainostaa).

Twittterin perustaminen: TÄÄLLÄ ja ohjeita Twitterin käyttöön: TÄÄLLÄ

Instagram -tilin perustaminen, joka tapahtuu älypuhelimella: TÄÄLLÄ

 

Kannattaa lukea myös Sosiaalisen median -opas, mistä saa hyviä vinkkejä: valmennuspaiva_sosiaalinen-media-kd-puoluetyossa

7

ROLL UP JA BEACH FLAG -TILAUKSET

Roll up -mainostelineet ja etenkin korkeat Beach flag -logoviirit ovat erinomaisia mukana kannettavia mainoksia, millä saat paljon näkyvyyttä, missä liikutkaan. Puolueen yhteystyökumppani on T-print. Heidän kanssa sovittuja erikoishintoja KD:n ehdokkaille vuoden 2017 kuntavaaleissa oli:

Beach flag (ns. logoviiri) n. 4 metriä korkea tukevalla ristikkojalalla = 200 e + alv (jos tilataan 10 kpbeach-flag_malli-nettisivuille_uusi_jpgl tai enemmän kerralla, voi olla eri ehdokkaita, hinta = 180 e + alv)

n. 3 metriä korkean beach flagin hinta on 158 e + alv

pdf: beach-flag_malli-nettisivuille_uusi

 

 

 

 

 

 

Rolroll-up-850x2050mm_malli-nettisivuille_uusil up koko 200 x 85 cm = 130 e + alv (jos tilataan 10 kpl tai enemmän kerralla, voi olla eri ehdokkaita, hinta = 110 – 120 e + alv)

pdf: roll-up-850x2050mm_malli-nettisivuille_uusi

 

 

HUOM! T-Printin Hinnat sisältävät taiton eli tiedoston tekemisen ehdokkaan toiveiden ja puolueen ilmeen mukaisesti.

-> Ehdokkaalta tarvitsee olla laadukas, vähintään 1,5 MB kokoinen kuva sekä yllä oleva puolueen mallitiedosto, johon ehdokas ilmoittaa oman nimensä, ammattinsa/arvonsa, haluamansa vaalisloganin (jos haluaa eri kuin puolueen) ja mahdollisen oman nettisivuosoitteen.

Tilaukset suoraan ja lisätietoja: [email protected] tai puh 040 848 3071, www.t-print.fi.

Muita yrityksiä, miltä voi kysyä edullisia tarjouksia, ovat mm.

8

EHDOKASESITTEIDEN TILAUKSET

Ehdokkaan omia esitteitä ja mainoksia voi tilata esim. jostain paikallisesta painosta. Puolueen yhteistyökumppani on T-print ja heidän kanssa sovittuja erikoishintoja KD:n ehdokkaille kuntavaaleihin 2017 oli:

  • Esite A5-kokoinen 2-sivuinen flyer, 150g Galerie Art 1 000 kpl = 144 e + alv ; seuraavat 1 000 kpl 19 e +alv
  • Esite A5-kokoinen 4-sivuinen flyer, 150g Galerie Art 1 000 kpl = 182 e + alv ; seuraavat 1 000 kpl 29 e +alv
  • Postikortti A6-kokoinen 2-puolinen, 270g kartonki 500 kpl = 163 e + alv ; 1 000 kpl = 191 e + alv ; seuraavat 1 000 kpl 31 e +alv
  • Käyntikortti 2-puolinen, 280g kartonki 200 kpl = 52 e + alv ; 500 kpl = 76 e +alv ; 1 000 kpl = 98 e + alv

Hinnat sisältävät tuotteiden muokkauksen eli tiedoston teon ehdokkaan toiveiden ja puolueen ilmeen mukaisesti sekä painamisen. Muut kuin puolueen ilmeen mukaiset esitteet + 35 €. Toimitus postilla, postimaksu veloitetaan.

Kysy myös muita vaalituotteita ja tarjouksia. Jos tilaat isompia eriä ja mahdollisia muita vaalituotteita, kannattaa kysyä paljousalennuksia.

Tilaukset suoraan ja lisätietoja: [email protected] tai puh 040 848 3071, www.t-print.fi.

 

EHDOKASESITTEEN MALLIPOHJAT EHDOKKAALLE:

  • Eduskuntavaalit2019 puolueen yleisesite (pdf)

 

 

 

 

 

 

 

 

Näistä kuntavaalien tiedoista näet pohjina, joita voit käyttää mallina, kun sunnittelet ja teet omia esitteitä:

Käyntikortin mallipohja: Kuntavaalit2017_käyntikortti_MALLI


LISÄÄ ESITEMALLIPOHJIA:

Kuntavaalit2017_2 s_Esite POHJA_pysty A5

Kuntavaalit2017_4 s_Yleisesite POHJA_taitettu A4

 

EHDOKASESITTEEN MALLIPOHJAT PAIKALLISOSASTOILLE:

Näistä tiedoista näet pohjina, joita voitte käyttää mallina, kun sunnittelette ja teette osaston tai piirin omia esitteitä kaikista kunnan/vaalipiirin KD-ehdokkaista:

Mallipohjia, millaisia esitteitä on tehty paikkakunnilla kuntavaaleissa:

Tampere: Kuntavaalit2017_Tampere_A4_Malliesite

Helsinki: Kuntavaalit2017_Helsinki_Vaalilehti_Tabloid

Ylöjärvellä:

Ylöjärvi

 

 

 

 

 

Esitteitä kannattaa tilata esim. jostain paikallisesta painosta tai esim. T-Printistä: [email protected], puh 040 848 3071, www.t-print.fi.

 

AUTOTARRA on tehokas mainontaväline omassa ja kaikkien tuttavien autoissa ennen vaaleja. Autotarroja voi tilata esim.:

Mallipohjan autotarraan voi ottaa esim. Sari Essayahin eurovaalikampanjasta: Autotarra_Sari_Essayah_eurovaalit2014 

InDesing -muodossa: täällä

Opetusvideo rallitarrojen teippauksesta niile, jotka hoitavat teippauksen itse: täällä

 

HUOM! Aina, kun tilaat eri tuotteita, pyydä itsellesi nähtäväksi vedos ennen painamista. Jos huomaat virheitä, niin pyydä ja vaadi korjauksia, sinulla on siihen oikeus.

 

Kaikissa painotuotteissa kannattaa kysyä tarjouksia etenkin paikallisista painoista ja yrityksistä, etenkin jos on jotain kontakteja tai yhteyshenkilöitä jo tiedossa. Näin voit saada kaikki tuotteet kaikkein halvimmalla.

Yrityksiä, joita puolue on käyttänyt ja joiden kautta voi tilata esim. personoituja jakotavaroita, kuten heijastimia, tiskirättejä, heijastimia, jääkaappimegneetteja, kyniä tms. omalla nimellä ja sloganilla:

10

KD:N TUOTTEIDEN MATERIAALITILAUKSET

Voit tilata KD:n logolla ja grafiikalla olevia tiskirättejä, karkkeja, kyniä, ilmapalloja, kahvimukeja, heijastimia, rintanappeja, T-paitoja ja oransseja liivejä. Tuotteiden hinnat, kuvat ja tilausohjeet.: TÄÄLLÄ.

KD:n LOGOT voit ladata käyttöösi: TÄÄLTÄ

Facebookin taustakuva eli coverkuva:

 

 

 

 

 

 

Katso eri tiedostoversiot TÄÄLTÄ

tai lataa käyttöösi Dropboxista

Laajemmin eduskuntavaalien graafiset aineistot löytyvät KD:n materiaalit -sivulta kohdasta eduskuntavaalit 2019

11

EDUSKUNTAVAALIEN VAALIOHJELMAT JA  KD AAKKOSET

Puolueen eduskuntavaaliohjelma 2019 suomeksi

Eduskuntavaaliesite 2019 suomeksi

Tutustu myös KD:n eduskuntaryhmän Vaihtoehtobudjettiin 2019 – Inhimillisempi ja kestävämpi Suomi ja veropoliittiseen ohjelmaan

Puolueen poliittisen linjapaperin löydät: www.kd.fi/politiikka/ohjelmat/linjapaperi

ja linjapaperin aakkoset: Adoptiosta Äitiyteen – kristillisdemokratiaa selkokielellä: www.kd.fi/politiikka/ohjelmat/kd-asta-ohon

Lisää erilaisia ohjelma-aineistoja löydät TÄÄLTÄ

12

EETTISET SÄÄNNÖT JA RASISMIN VASTAINEN PERUSKIRJA

Kaikkien kristillisdemokraattien ehdokkaiden tulee sitoutua puolueen eettisiin sääntöihin sekä puolueen hyväksymään rasisimin vastaiseen peruskirjaa.

Puolueen Eettiset ohjeet löydät: www.kd.fi/politiikka/saannot/eettiset-ohjeet

Rasismin vastaisen peruskirjan löydät: rasismin-vastainen-peruskirja_suomenkielinen

Kaikkien eduskuntapuolueiden allekirjoittama, englanninkielinen: rasismin-vastainen-peruskirja_allekirjoitettu_english

13

ULKOMAINONTATARJOUKSIA:

 

 

 

  • Erilaisia ulkomainontatarjouksia mm. busseihin yms. on eri vaalipiireissä paikallisilta yrityksiltä. Näistä kannattaa kysyä tarjouksia oman alueen paikallisista yrityksistä sekä voi kysyä oman piirin vaalipäälliköltä: www.kd.fi/yhteystiedot/piirijarjestot.

14

GRAAFISET ELEMENTIT EDUSKUNTAVAALEISSA:

Suomi johon voit luottaa

 

Läpinäkyvä (png)

Valkoinen negaversio (png)

 

 

Läpinäkyvä (png)

Valkoinen negaversio (png)

 

 

Läpinäkyvä (png)

Valkoinen negaversio (png)

 

 

Lataa sloganit käyttöösi eri muodoissa Dropboxista

 

Lataa eduskuntavaalien FB-/Twitter-cover käyttöösi eri muodoissaan Dropbox-hakemistosta

 

 

Lisää erilaisia graafisia ja vaaliaineisto löydät Puolueen materiaalit -sivulta kohdasta Eduskuntavaalit 2019

15

JÄRJESTÖJEN JA YHTEISKUMPPANIEN INFOJA EHDOKKAILLE:

Näille sivuille keräämme eri järjestöjen, liittojen ja yhteiskumppanien infoja eduskuntavaaliehdokkaille.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisätietoja myös:

järjestöpäällikkö Mikko Rekimies
[email protected], puh 044 552 5030