Sari Essayah

Sari Essayah presidentiksi

Sinnikäs Suomen edun puolustaja

KD:n puheenjohtaja Sari Essayah toimii Orpon hallituksessa maa- ja metsätalousministerinä.

Sari on neljännen kauden kansanedustaja ja toiminut ennen ministeritehtävää mm. EU-asioita käsittelevässä suuressa valiokunnassa ja valtiovarainvaliokunnassa.

Sari työskenteli Euroopan parlamentin jäsenenä 2009-2014. Hänet tunnetaan sinnikkäänä Suomen edun puolustajana.

Takana on 20 vuotta kuntapolitiikassa sekä kokemusta myös maakunta- ja aluetason päätöksenteosta.

Sarin tausta

Sari on koulutukseltaan ekonomi ja työskennellyt mm. laskentapäällikkönä ja tilintarkastajana.

Sari pitää Suomen lippua korkealla. Kilpakävelyn maailmanmestari on urheilu-uransa jälkeen toiminut urheilun järjestötehtävissä. Hän on Kansainvälisen Olympiakomitean jäsen.

Sarin kiinnostus yhteisten asioiden hoitamiseen virisi kouluaikoina oppilaskunnassa ja kouluneuvostossa. Lapinlahden nuoriso- ja raittiuslautakunnan jäsenenä hän oli vuosina 1988-90. Urheilu-uran päätyttyä Sari liittyi Kristillisdemokraatteihin vuonna 1996 ja tuli valituksi Lapinlahden kunnanvaltuustoon.

Perheeseen kuuluu aviomies ja kaksi aikuista tytärtä.

Politiikka

Sari valittiin Varsinais-Suomesta eduskuntaan vuonna 2003 ja toimi kolme vuotta eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Vuosina 2007-2009 hän toimi puoluesihteerinä, kunnes tuli 2009 eurovaaleissa valituksi Euroopan parlamentin jäseneksi.

Euroopan parlamentissa Sari työskenteli työllisyys- ja sosiaaliasioiden valiokunnassa sekä talous- ja raha-asiainvaliokunnassa. Ulkopolitiikan saralta kansainväliset ihmisoikeuskysymykset sekä Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan maiden kysymykset olivat erityisesti lähellä hänen sydäntään. Sari työskenteli mm. EU-parlamentin Israel-delegaation jäsenenä.

EU-vaaleissa toukokuussa 2014 Sari sai naisehdokkaista eniten ääniä eli 61 264 ääntä, mutta puolueen kokonaisäänimäärä ei riittänyt paikan saamiseksi. Kevään 2015 vaaleissa Sari valittiin eduskuntaan Savo-Karjalasta ja hänet valittiin myös KD:n puheenjohtajaksi. Vuoden 2019 ja 2023 eduskuntavaaleissa hänet valittiin uudelleen eduskuntaan.

Sarin äidinkieli on suomi ja hän käyttää sujuvasti englantia sekä tulee toimeen ruotsiksi. Hän on opiskellut saksaa ja ranskaa.

➡️ Profil på svenska

 

Presidentinvaalit 2024 🇫🇮

Vuoden 2024 presidentinvaalin vaalipäivä on sunnuntai 28.1.2024. Ennakkoäänestys toimitetaan kotimaassa 17.-23.1.2024 ja ulkomailla 17.-20.1.2024.

Miksi Sari?

Sari on yksi maamme luotetuimmista ja arvostetuimmista politiikoista, johon luotetaan yli puoluerajojen. Hän on vahva ja verkottunut asiaosaaja.

Sarin sydämellä on koko Suomen paras.

sariessayah.fi

#ParastaSuomelle #Pressayah

 

🧡 Voit tukea Sarin kampanjaa: Tästä

🧡 Pressikuvia: Tästä

🧡 Pressayah-materiaalit: Tästä

Sari-esite suomeksi ja på svenska sekä Sari -roll up 85×200 mm (sisälle) ja Sari -beach flag 85 x 340 cm (ulos). Lisää materiaaleja tästä.

*****

Henkilöhaastattelu Lyyti mummon likka Kodin Kuvalehdessä 12/2012. Sarin omat sivut.