Sari Essayah

Sari Essayah presidentiksi

Sinnikäs Suomen edun puolustaja

KD:n puheenjohtaja Sari Essayah toimii Orpon hallituksessa maa- ja metsätalousministerinä.

Sari on neljännen kauden kansanedustaja ja toiminut ennen ministeritehtävää mm. EU-asioita käsittelevässä suuressa valiokunnassa ja valtiovarainvaliokunnassa.

Sari työskenteli Euroopan parlamentin jäsenenä 2009-2014. Hänet tunnetaan sinnikkäänä Suomen edun puolustajana.

Takana on 20 vuotta kuntapolitiikassa sekä kokemusta myös maakunta- ja aluetason päätöksenteosta.

Sarin tausta

Sari on koulutukseltaan ekonomi ja työskennellyt mm. laskentapäällikkönä ja tilintarkastajana.

Sari pitää Suomen lippua korkealla. Kilpakävelyn maailmanmestari on urheilu-uransa jälkeen toiminut urheilun järjestötehtävissä. Hän on Kansainvälisen Olympiakomitean jäsen.

Sarin kiinnostus yhteisten asioiden hoitamiseen virisi kouluaikoina oppilaskunnassa ja kouluneuvostossa. Lapinlahden nuoriso- ja raittiuslautakunnan jäsenenä hän oli vuosina 1988-90. Urheilu-uran päätyttyä Sari liittyi Kristillisdemokraatteihin vuonna 1996 ja tuli valituksi Lapinlahden kunnanvaltuustoon.

Perheeseen kuuluu aviomies ja kaksi aikuista tytärtä.

Politiikka

Sari valittiin Varsinais-Suomesta eduskuntaan vuonna 2003 ja toimi kolme vuotta eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Vuosina 2007-2009 hän toimi puoluesihteerinä, kunnes tuli 2009 eurovaaleissa valituksi Euroopan parlamentin jäseneksi.

Euroopan parlamentissa Sari työskenteli työllisyys- ja sosiaaliasioiden valiokunnassa sekä talous- ja raha-asiainvaliokunnassa. Ulkopolitiikan saralta kansainväliset ihmisoikeuskysymykset sekä Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan maiden kysymykset olivat erityisesti lähellä hänen sydäntään. Sari työskenteli mm. EU-parlamentin Israel-delegaation jäsenenä.

EU-vaaleissa toukokuussa 2014 Sari sai naisehdokkaista eniten ääniä eli 61 264 ääntä, mutta puolueen kokonaisäänimäärä ei riittänyt paikan saamiseksi. Kevään 2015 vaaleissa Sari valittiin eduskuntaan Savo-Karjalasta ja hänet valittiin myös KD:n puheenjohtajaksi. Vuoden 2019 ja 2023 eduskuntavaaleissa hänet valittiin uudelleen eduskuntaan.

Sarin äidinkieli on suomi ja hän käyttää sujuvasti englantia sekä tulee toimeen ruotsiksi. Hän on opiskellut saksaa ja ranskaa.

 

Presidentinvaalit 2024 🇫🇮

Vuoden 2024 presidentinvaalin vaalipäivä on sunnuntai 28.1.2024.

Miksi Sari?

Sari on yksi maamme luotetuimmista ja arvostetuimmista politiikoista, johon luotetaan yli puoluerajojen. Hän on vahva ja verkottunut asiaosaaja.

Sarin sydämellä on koko Suomen paras.

#TeamSari #Pressayah

 

🧡 Voit tukea Sarin kampanjaa: Keräystili: Lapinlahden Kristillisdemokraatit | Tilinumero: FI16 4600 0010 4841 90, viitenumero 12412

🧡 Pressayah-materiaalit:

Painotiedostot: Sarin Tule mukaan -esite suomeksi ja på svenska sekä Sari -roll up 85×200 mm (sisälle) ja Sari -beach flag 85 x 340 cm (ulos).

 

*****

Henkilöhaastattelu Lyyti mummon likka Kodin Kuvalehdessä 12/2012. Sarin omat sivut.