Jouni Koskela

72 - Jouni Koskela

suojelubiologi, filosofian maisteri, Savonlinna

Olen 56-vuotias biologi ja filosofian maisteri. Asun vaimoni Marjan kanssa omakotitalossa Pihlajaniemen kaupunginosassa. Marja opettaa maahanmuuttajille suomea Savonlinnan kristillisessä opistossa.

Olen ollut Kristillisdemokraattien puoluehallituksen jäsen ja Etelä-Savon piirin puheenjohtaja vuoden 2014 alusta lähtien ja toista vuotta KD:n Savonlinnan paikallisosaston puheenjohtaja. Olen kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen ja Etelä-Savon maakuntavaltuutettu.

Ammatiltani olen Metsähallituksen suojelubiologi. Päätehtäväni on uhanalaisen saimaannorpan suojelu ja kannan seuranta. Vastaan jokakeväisten saimaannorpan pesälaskentojen toteuttamisesta. Pesälaskentojen perusteella arvioidaan vuosittain norppakannan koko. Saimaannorpan suojelusta ja kannan seurannasta lisätietoa nettisivulta: metsa.fi/saimaannorppa.

Voimme rakentaa Suomea ja Eurooppaa parhaiten Yhdysvaltain 35. presidentin John F. Kennedyn kuuluisan virkaanastujaispuheen periaatteen mukaan: ”Älkää kysykö, mitä maanne voi tehdä teidän hyväksenne — kysykää, mitä te voitte tehdä maanne hyväksi”. Toista lempilausettani kutsutaan kultaiseksi säännöksi: ”Kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille”.

Vapaa-ajallani tykkään liikkua luonnossa lintujen tarkkailun, retkeilyn, mökkeilyn ja marjanpoiminnan merkeissä.
Harrastan urheilua, mm. lenkkeilen ja pelaan kaveriporukoissa kaukalopalloa ja Linnan Pingiksen riveissä pöytätennistä. Pyrin juoksemaan maratonin vähintään kerran vuodessa. Sydäntäni lähellä ovat myös yhdistystoiminta, lukeminen ja vapaaehtoistyöt seurakunnissa sekä penkkiurheilu.

Minulla on kielitaitoa ja kokemusta kansainvälisistä töistä, mutta koen kotia lähellä olevat asiat tärkeiksi. Pärjään englannin kielen lisäksi espanjalla ja ruotsilla, osaan myös jonkin verran saksaa ja ranskaa. Pihlajaniemen kylätoimikunnan puheenjohtajana pyrin parantamaan omaa lähiympäristöäni.

Vaalikuva:

https://www.kdpuolue.fi/vaalit/files/hakemus/koskela-jouni-7522.jpg?v=5c7b7994737f3