Sonja Falk

68 - Sonja Falk

lapsi- ja perhepolitiikan erityisasiantuntija, teologian maisteri, Lahti

Vaaliteemanani on ”Vakaampi Eurooppa”. Eurooppalaiset tarvitsevat vakauttavaa, luottamusta lisäävää politiikkaa Euroopan Unioniin. Maahanmuutto- ja turvallisuuspolitiikka on tässä keskeistä. Maahanmuuttopolitiikassa on kyettävä säilyttämään sekä hallittavuus että inhimillisyys. Euroopan sisäinen vakauttaminen vaatii myös vahvaa lapsi- ja koulutuspolitiikkaa, että saamme nuoret mukaan rakentamaan yhteiskuntaa.

Kuka olen näitä ajamaan? Olen 42-vuotias kolmen lapsen äiti Lahdesta. Esikoispoikani on erityislapsi. Toimin erityisasiantuntijana Lastensuojelun Keskusliitossa.

Olen työskennellyt vuosia politiikan parissa eduskunnassa ja valtioneuvostossa. Minua pidetään kokeneena neuvottelijana ja asiaosaajana. Olen toiminut muun muassa eduskuntaryhmän pääsihteerinä, ministerin erityisavustajana ja niin sanottuna hallitusryhmyrinä, eli ministeriryhmän erityisavustajana. Sisäministerin erityisavustajana vastasin maahanmuuttopolitiikasta.

Nykyisessä työssäni painopisteenä on lapsi- ja perhepolitiikka ja käyn Brysselissä edistämässä lasten oikeuksia järjestöjen yhteistyön kautta, mutta olen perehtynyt myös talous-, turvallisuus- ja hallintopolitiikkaan.

Pari sanaa vielä luottamustoimistani. Olen Hämeen piirin varakansanedustaja ja kannan vastuuta kaupungin ja maakunnan luottamustoimissa muun muassa kaupunginhallituksessa, maakuntahallituksessa sekä kaupunginvaltuustossa. Olen myös Kuntaliiton valtuuskunnassa ja Kuntasäätiön sijoitustoimikunnassa.

Monenlaista näkökulmaa ja ennen kaikkea verkostoa on kertynyt. Koen, että minulla on politiikassa sopivasti vuosia edessä ja vuosia takana, jotta voisin olla Brysselissä suomalaisten hyödyksi.

Vaalikuva:

https://www.kdpuolue.fi/vaalit/files/hakemus/falk-sonja-7281.jpg?v=5c52fe7baafce