Puoluejohto

He luotsaavat kristillisdemokraatteja!

Kristillisdemokraattien johtoa: vasemmalta Pirkka Aalto, Riitta Kuismanen, Tiina Tuomela, Elsi Juupaluoma, Sari Essayah ja Peter Östman.

Kristillisdemokraatteja luotsaa kevään 2023 eduskuntavaaleihin nelihenkinen puheenjohtajisto ja puolueen vaalipäällikkönä työskentelevä puoluesihteeri. Kokoonpanossa on paljon eri alojen kokemusta ja osaamista.

Sari Essayah

KD:n puheenjohtajana on vuodesta 2015 toiminut Sari Essayah Lapinlahdelta, Pohjois-Savosta. Hän on kolmannen kauden kansanedustaja, aluevaltuutettu ja kunnanvaltuutettu. Sari työskenteli viisivuotiskauden jäsenenä Euroopan parlamentissa. Sari toimii aktiivisesti myös urheilun eri järjestötehtävissä ja on Kansainvälisen Olympiakomitean jäsen. Perheeseen kuuluu aviomies Roope ja kaksi aikuista tytärtä sekä Manu-kissa. Tutustu lisää

– Haluan viedä puoluetta eteenpäin, jotta kristillisdemokraattiset arvot saisivat enemmän kannatusta ja tilaa, Sari kertoo.

Peter Östman

KD:n 1. varapuheenjohtaja Peter Östman on myös kolmannen kauden kansanedustaja. Hän on Keski-Pohjanmaalla sijaitsevan Luodon kunnan valtuuston puheenjohtaja. Pääosin ruotsinkielinen Luoto, ruotsiksi Larsmo, on Suomen kristillisdemokraattisin kunta: siellä yli puolet nykyisistä kunnanvaltuutetuista on kristillisdemokraatteja. Yrittäjätaustainen ja kaksikielinen Peter on toiminut pitkään monissa tärkeissä tehtävissä KD:n riveissä, kuten kahdeksan vuotta eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Hänen perheeseensä kuuluu vaimo Katarina, kaksi aikuista perheineen ja Yuki-terrieri. Tutustu lisää

Tiina Tuomela

KD:n 2. varapuheenjohtaja on uusmaalainen aluevaltuutettu ja varakansanedustaja, kaupunginvaltuutettu Tiina Tuomela Vantaalta. Tiina on lääketieteen tohtori ja työskentelee lastentautien erikoislääkärinä. Hän toimii myös ev.lut. seurakunnan luottamustehtävissä, EPP Women -järjestössä sekä Vantaan Asunnottomien Hyvinvoinnin tuki ry:n (Vahti ry) puheenjohtajana. Tiinan perheeseen kuuluu aviomies ja kaksi aikuista lasta. Tutustu lisää

– Haluan tehdä inhimillistä politiikkaa kansalaisia kuunnellen. On tärkeää puhua selkeää kieltä ja ryhtyä sanoista tekoihin, Tiina kertoo. 

Pirkka Aalto

KD:n 3. puheenjohtaja on kemijärveläinen kaupunginvaltuutettu, biologian ja maantiedon lehtori Pirkka Aalto. Hän on toiminut vuosia Kristillisdemokraateissa mm. Lapin piirin puheenjohtajana. Pirkka on ansioitunut lintuharrastaja ja ollut mukana luontoaiheisessa järjestötoiminnassa kouluajoista lähtien. Pirkan perheeseen kuuluvat vaimo, kolme lasta, kissa ja hamsteri.

Riitta Kuismanen

KD:n puoluevaltuuston puheenjohtajana toimii sosiaalipsykologi, fysioterapeutti ja aineenopettaja Riitta Kuismanen Pirkkalasta. Riitta on Pirkanmaan aluevaltuutettu sekä Pirkkalan kunnanvaltuutettu ja kirkkovaltuutettu. Politiikkaan hän lähti mukaan jo nuorena. Riitta on toiminut sekä yrittäjänä, ammatinharjoittajana, julkisella sektorilla, sote-alan opettajana että järjestössä. Hän harrastaa kuntourheilua, puutarhanhoitoa ja on ahkera mielipidekirjoittaja, naimisissa, perheessä kaksi aikuista tytärtä. Tutustu lisää

– Yhteiskunnan tärkein tehtävä on uuden sukupolven kasvattaminen. Panostaminen lapsiin ja perheisiin ei ole kustannus vaan investointi tulevaisuuteen, Riitta korostaa.

Elsi Juupaluoma

Elsi Juupaluoma on toiminut puoluesihteerinä vuoden 2022 alusta lähtien. Aiemmin hän työskenteli KD:n eduskuntaryhmässä ja toimi mm. puolueen puheenjohtajan avustajana. Työn ohella hän viimeistelee politiikan tutkimuksen opintojaan Tampereen yliopistossa ja tekee pro graduansa kristillisdemokraattisesta ideologiasta. Elsi on käynyt peruskoulunsa Sveitsissä ja Ranskassa ja toiminut harjoittelijana mm. Euroopan parlamentissa Brysselissä.

Elsi on nuorisojärjestön kasvatti ja on vaikuttanut mm. Euroopan kansanpuolueen nuorisojärjestössä.

 

Kristillisdemokraattien puheenjohtajiston ja puoluevaltuuston puheenjohtajan kaksivuotinen toimikausi kestää seuraavaan sääntömääräisen puoluekokoukseen, joka pidetään elokuussa 2023.