KD:n puoluehallitus tukee Nato-jäsenyyden hakemista

23.4.2022 klo 15:17 Uutiset

Kristillisdemokraattien puoluehallitus puoltaa Suomen Nato-jäsenyyden hakemista. Puoluehallitus katsoo, että nykyisessä turvallisuuspoliittisessa tilanteessa puolustusliitto Naton jäsenyys vahvistaa Suomen turvallisuutta tulevaisuudessa. Puoluehallitus antaa kristillisdemokraattien kansanedustajille tukensa Suomen turvallisuuden kannalta tarvittavien ratkaisujen tekemiseen, sisältäen Nato-jäsenyyden hakemisen.

Tämä on linjassa KD:n aiemmin lausutun kannan kanssa: olemme liittymiseen valmiita, mikäli Nato-jäsenyys katsotaan turvallisuuspoliittisesti perustelluksi, ja sille on kansalaisten enemmistön tuki.

Kristillisdemokraattien tekemän kyselyn mukaan lähes 80 prosenttia puolueen jäsenistä suhtautuu myönteisesti siihen, että Suomen pitäisi liittyä Naton jäseneksi. Yli puolet jäsenistöstä kertoo muuttaneensa kantaansa Venäjän toiminnan seurauksena. Kyselyyn vastasi kattavasti niin rivijäsenistöä kuin puolueen vastuuhenkilöitä eri tasoilta. Lue lisää KD:n jäsenkyselyn tuloksista.