Puoluekokous 26.-27.8.2023 Joensuussa

HUOM! Ruokailuihin ja kahveihin ilmoittautuminen TÄLLÄ LOMAKKEELLA viimeistään ma 19.6.2023 mennessä.

KD:n seuraava, 35. sääntömääräinen puoluekokous pidetään Joensuussa Sokos Hotel Kimmelissä (Itäranta 1) lauantaina 26.8. ja sunnuntaina 27.8.2023. Samassa hotelli Kimmelin tiloissa on itse kokous, lauantain iltatilaisuus sekä majoitus- ja ruokailumahdollisuudet.

Kokouksessa käsitellään kaikki puoluekokouksen sääntömääräiset asiat, kuten valitaan seuraavalle 2-vuotiskaudelle puolueen puheenjohtaja, kolme varapuheenjohtaja ja puoluevaltuuston puheenjohtaja. Lisäksi kokouksessa valitaan KD:n presidenttiehdokas ja hyväksytään puolueen sääntömuutokset. Puoluekokouksessa puhe-, esitys- ja äänestysoikeus on vain virallisilla KD:n paikallisosastojen, piirijärjestöjen ja erityisjärjestöjen valitsemilla puoluekokousedustajilla. Muutkin ovat tervetulleita seuraamaan puoluekokousta. (Puoluekokous striimataan molempina päivinä eli kokousta voi seurata netin kautta.)

AIKATAULUT (pdf:nä: Puoluekokous2023_aikataulut ja ohjelmat):

 • la 26.8. klo 10 alkaen puoluekokousedustajien ja muiden vieraiden ilmoittautuminen kokouspaikalla
 • la 26.8. klo 11.30 – 12.30 toritapahtuma Joensuun kauppatorilla (mukana mm. kansanedustajia)
 • la 26.8. klo 11 – 13 lounas etukäteen ilmoittautuneille
 • la 26.8. klo 12.45 avajaisjuhla
 • la 26.8. klo 13.30 kokous alkaa: kokouksen avaus ja järjestäytyminen, poliittinen tilannekatsaus, puolueen puheenjohtaja Sari Essayah, katsaus eduskuntaryhmän toimintaan, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman, puolueen puheenjohtajan ja varapuheenjohtajien vaalit, yleiskeskustelu puolueen politiikasta katsauksien perusteella alkaa
 • la 26.8. iltapäivällä iltapäiväkahvit ääntenlaskun aikana etukäteen ilmoittautuneille
 • la 26.8. noin klo 18 kokous keskeytetään
 • la 26.8. klo 19 illallinen&iltaohjelma etukäteen ilmoittautuneille (mukana mm. stand up koomikko Mikko Vaismaa)
 • su 27.8. klo 8.30 aamuhartaus
 • su 27.8. klo 9 erityisjärjestöjen puheenvuorot: KD Naiset, KD Nuoret, KD Svenska
 • su 27.8 klo 9.15 yleiskeskustelu puolueen politiikasta lauantain katsauksien perusteella jatkuu, toimintakertomuksen 2021 – 2023 ja toimintasuunnitelman 2023 – 2025 käsittelyt, presidentinvaaleihin osallistumisesta päättäminen, puoluevaltuuston ja sen puheenjohtajan valinta, puoluekokouksen julkilausumat, puolueen jäsenyhdistyksiltä tulleiden aloitteiden käsittely, puolueen sääntömuutosten hyväksyminen
 • su 27.8. klo 11.30 – 13 lounas kokouksen aikana etukäteen ilmoittautuneille
 • su 27.8. iltapäivällä iltapäiväkahvit kokouksen aikana etukäteen ilmoittautuneille
 • su 27.8. klo 17 mennessä kokous päättyy

 

RUOKAILUT JA KAHVIT: la-lounas, la-kahvit, la-illallinen, su-lounas ja su-kahvit pitää kaikkien niitä haluavien tilata ja maksaa ne etukäteen. Ilmoittautumiset ovat sitovia ja ne laskutetaan etukäteen kesäkuussa. Ilmoittautuminen ruokailuihin tällä lomakkeella viimeistään ma 19.6. mennessä.

Lasku ruokailuista ja kahveista tulee sähköpostilla lomakkeella ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen. Laskun maksu vahvistaa ruokailuihin osallistumiset.

Lauantaina lounaalla on kermaista lohikeittoa ja tilliä sekä paahdettua tomaattikeittoa ja fetaa. Sunnuntaina lounaala on juustoista savuporokeittoa ja piparjuurta sekä kukkakaali-vuohenjuustokeittoa ja paahdettuja auringonkukansiemeniä. Lisäksi lounalla on salaatti: viherversosalaattia, sesongin kasviksia ja salaatinkastikkeita sekä talon leipälajitelma ja levitteitä.

 

MAJOITUS: jokainen tilaa ja varaa huoneensa Kimmel hotellista itse varauskoodilla: BPUOLUEKOKOUS suoraan hotellin sivuilta: www.sokoshotels.fi/fi/joensuu/sokos-hotel-kimmel

Hinnat uusituissa kantapuolen standard-huoneissa:

 • 129 €/1 hengen huone/vrk
 • 144 €/2hengen huone/vrk
 • lisävuode + 25 €/henkilö/yö (kolmen tai neljän hengen huoneeseen)

Hinnat viihtyisissä siipipuolen superior-huoneissa:

 • 149 €/1 hengen huone /vrk
 • 164 €/2 hengen huone /vrk
 • lisävuode + 25 €/henkilö/yö (kolmen tai neljän hengen huoneeseen)

Hintaan sisältyy majoitus, runsas buffetaamiainen ja iltasaunan käyttö. Hinnoista saa vapaa-ajan S-Etukortilla bonukset.

HUOM! Hotellissa on huoneita rajoitetusti, joten huoneet kannattaa varata ajoissa. Majoitus maksetaan hotellin vastaanottoon saapuessa.

Huonevarauksen voi tehdä Hotel Kimmelin myyntipalvelusta myös puhelimella: 020 1234 660 tai sähköpostilla: [email protected] (mainitse puhelimessa/sähköpostilla koodi: BPUOLUEKOKOUS).

Erikoishuoneiden: SuperiorX: 209 €/1hh/vrk ja 224 €/2 hh/vrk sekä Junior sviitti: 239 €/1hh/vrk ja 254 €/2hh/vrk sekä Sviitti: 309 €/1hh/vrk ja  324 €/1hh/vrk varaukset myyntipalvelusta vain puhelimitse tai sähköpostilla.

Huoneisiin voi tutustua tarkemmin sivuilla: www.sokoshotels.fi/fi/joensuu/sokos-hotel-kimmel/huoneet

LISÄKSI majoitusta Joensuussa tarjoaa GreenStar hotelli (Torikatu 16, noin 1 km kokouspaikalle), Huonehinta on 100 € / huone / 1 – 3 henkilöä / vrk. Lisähinnatlla aamiainen 10 € / henkilö / vrk.

Varaukset suoraan hotellista puhelimella: 010 423 9390 tai sähköpostilla: [email protected], varaustunnuksella: KD PUOLUEKOKOUS. Varaukset ihan viimeistään 5.8. mennessä (hotelli voi täyttyä nopeasti). Huone maksetaan paikan päällä käteisellä tai luottokortilla.

Hotellin vastaanoton aukioloajat ja muut hotellin tiedot: www.greenstar.fi/hotellit/joensuu. Varausvahvistuksen mukana toimitetaan pin-koodi, jolla voi sisäänkirjautua check-in automaatilla vastaanoton ollessa kiinni. Sisäänkirjautuminen tapahtuu varausnumeron ja pin-koodin avulla.

MUITA majoitusvaihtoehtoja voi katsoa esim. www.booking.com -sivujen kautta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SAAPUMINEN JOENSUUHUN: Kimmel hotelli sijaitsee aivan Joensuun juna-aseman vieressä. Junien aikataulut ja liput VR:n sivuilta: www.vr.fi. Bussien aikatauluja ja lippuja voi katsoa Matkahuollon sivuilta: www.matkahuolto.fi sekä Onnibussin sivuilta: www.onnibus.com.

Pysäköinti:

Kimmel hotellin asiakkaiden pysäköintitilat löytyvät ainoastaan hotellin vastapäätä sijaitsevasta uudesta P-Asemaparkista (sisään- ja ulosajo osoite Asemankaari 9, Joensuu) 500 parkkipaikka). Hotellin piha-alueella on ainoastaan jättöliikenne. Hotellin pihasta löytyy neljä kappaletta invapaikkoja, jotka ovat invakortilla ilmaiset.

Pysäköinnin hinta on 12 €/vrk, työmatkustuksen S-Card kanta-asiakaskortilla 10 €/vrk, kun maksetaan vuorokausipysäköintinä hotellin vastaanottoon ja ilmoitetaan auton rekisteritunnus vastaanottoon sisään kirjautuessa. (Jos pysäköinti maksetaan asemaparkin maksuautomaattiin, hinta on 14 €/vrk. Muutaman tunnin pysäköinnit maksetaan asemaparkin maksuautomaattiin.)

Pysäköinnistä lisätietoja: www.sokoshotels.fi/fi/joensuu/sokos-hotel-kimmel/pysakointi

Muita lähempiä pysäköintipaikkoja ovat Toriparkki (Koskikatu 2) sekä Myyn parkki (Torikatu 25). Pysäköintimahdollisuuksista Joensuussa löytyy lisätietoja kaupungin sivuilta: www.joensuu.fi/pysakointi.

 

Kimmel hotelliin voit tutustua tarkemmin: www.sokoshotels.fi/fi/joensuu/sokos-hotel-kimmel. Hotellissa on mm. spa sekä yökerho, joihin liput ostetaan erikseen suoraan hotellilta.

Hotellin pelastussuunnitelman voi lukea: Puoluekokous2023_Kimmel_pelastussuunnitelma

Joensuun kaupunkiin ja sen palveluihin voi tutustua: www.joensuu.fi

 

Puolueen jäsenyhdistyksiillä on oikeus tehdä puoluekokoukseen puoluekokousaloitteita. Aloitteet pitää olla toimitettuina kirjallisesti puolueelle viimeistään 2 kk ennen puoluekokousta eli viimeistään 26.6.2023 sähköpostilla osoitteeseen: [email protected]. Puoluekokousaloitteita voi tehdä jäsenyhdistykset eli piirijärjestöt, paikallisosastot ja erityisjärjestöt joko yhdistyksen kevät-/vuosikokouksessa tai yhdistyksen hallituksen/johtokunnan kokouksessa.

Virallinen puoluekokouskutsu:

Suomen Kristillisdemokraatit (KD) – Kristdemokraterna i Finland (KD) r.p:n perusosastoja, piirijärjestöjä ja valtakunnallisia erityisjärjestöjä kutsutaan täten sääntöjensä mukaisesti edustajiensa kautta osallistumaan Suomen Kristillisdemokraatit r.p:n 35. varsinaiseen puoluekokoukseen, joka pidetään 26.8 – 27.8.2023 Joensuussa Original Sokos Hotel Kimmelissä, osoite Itäranta 1, Joensuu. Kokouksessa käsitellään ja päätetään sääntömääräisten asioiden lisäksi presidentinvaaleihin osallistumisesta ja presidenttiehdokkaan asettamisesta sekä puoluehallituksen esittämät muutokset puolueen sääntöihin.

Puoluekokouksen avajaisjuhla on lauantaina 26. elokuuta 2023 klo 12.45. Sääntömääräinen puoluekokous alkaa lauantaina 26. elokuuta 2023 klo 13.30 ja jatkuu sunnuntaina 27. elokuuta 2023 klo 9.00. Puoluekokousedustajien ilmoittautuminen ja toteaminen alkaa samassa paikassa lauantaina 26. elokuuta 2023 klo 10.00.

SUOMEN KRISTILLISDEMOKRAATIT R.P:N PUOLUEHALLITUS

SARI ESSAYAH       MIKKO REKIMIES

puheenjohtaja         järjestöpäällikkö

 

Lisätietoja puoluekokouksesta:

järjestöpäällikkö Mikko Rekimies: [email protected], puh 044 552 5030

Info på svenska: www.kd.fi/sv/partikongress

 

 

 

 

Lauantai-illan 26.8. illallisen yhteydessä esiintyy stand up koomikko Mikko Vaismaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*************************************************************

EDELLISEN, VUODEN 2021 PUOLUEKOKOUKSEN PÄÄTÖKSET:

Kristillisdemokraattien 34. sääntömääräinen puoluekokous pidettiin onnistuneesti etäkokouksena Zoomilla. Fyysisellä kokouspaikalla Helsingissä paikalla oli kokouksen puheenjohtajisto ja -sihteeristö sekä tekniikka. Muut noin 400 puoluekokousedustajaa olivat mukana kokouksessa Zoomin etäyhteydellä.

Puolueen puheenjohtajana valittiin yksimielisesti jatkamaan Sari Essayah Lapinlahdelta.

Äänestyksessä puolueen 1. varapuheenjohtajana valittiin jatkamaan Peter Östman Luodosta, 2. varapuheenjohtaksi valittiin Tiina Tuomela Vantaalta ja 3. varapuheenjohtajaksi valittiin Pirkka Aalto Kemijärveltä. Lue tarkemmin: täältä.

Puoluevaltuustoon valittiin 60 jäsentä ja 60 varajäsentä: Puoluevaltuusto_2021-2023

Puoluevaltuuston uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Riitta Kuismanen Pirkkalasta. Riitan haastattelu: täällä.

Kokouksessa käsiteltiin puolueen toimintakertomus 2019-2021 sekä puolueen toiimintasuunnitelma 2021-2023: Puoluekokous2021_LIITTEET 3 ja 4_Toimintakertomus ja Toimintasuunnitelma

Puoluekokous hyväksyi viisi julkilausumaa: www.kd.fi/2021/08/28/kdn-puoluekokous-hyvaksyi-viisi-julkilausumaa/

Puolueen jäsenyhdistykset olivat jättäneet 35 puoluekokousaloitetta. Puoluekokous hyväksyi näistä 25 aloitetta joko sellaisenaan, muutetussa muodossa tai osittaiin: Puoluekokous2021_aloitteet_hyväksytyt

Kokouksen puheet ja katsaukset:

Peter Östman puoluekokouksen avajaisissa: ”Toivon, että KD-perheessä jokaisen mielipidettä kunnioitetaan”

Sari Essayah katsauksessaan: ”Me pystymme aitoon suvaitsevaisuuteen, jossa omasta mielipiteestä ei tarvitse luopua”

Päivi Räsänen katsauksessaan: ”Tarjoamme maahanmuuttopolitiikkaan kolmannen tien äärilaitojen sijaan”

Puoluekokouksen tallenne löytyy Facebookin Kristillisdemokraatit -sivun videoista: https://www.facebook.com/kristillisdemokraatit

Lisätietoja: Mikko Rekimies, järjestöpäällikkö: [email protected], puh 044 552 5030.