Myös KD:n puoluevaltuustolta tuki Nato-jäsenyydelle: ”Suomessa panostettava kokonaisturvallisuuden vahvistamiseen”

29.4.2022 klo 19:55 Uutiset

Kristillisdemokraattien puoluevaltuusto hyväksyi tänään ylimääräisessä kokouksessaan selkeällä enemmistöllä (86 %) KD:n puoluehallituksen (23.4.) kannan, joka puoltaa Suomen Nato-jäsenyyden hakemista.

Suomi on ollut vuodesta 1994 lähtien Naton kumppanimaa ja 1995 alkaen EU:n jäsenmaa. Maamme sotilaalliset suorituskyvyt sekä johdonmukainen ulko- ja turvallisuuspolitiikka tunnetaan ja niihin luotetaan. Suomen asevoimat ovat hyvin koulutetut ja toimintakykyiset, reservi laaja, kansalaisten maanpuolustustahto on Euroopan korkeinta. Suomen mahdollisen Nato-jäsenyyden myötä puolustusliiton kokonaissuorituskyvyn uskotaan tehostuvan.

Suomi sijaitsee strategisesti tärkeällä alueella. Naton jäsenenä Suomella olisi nykyistä paremmat mahdollisuudet osallistua ja vaikuttaa euroatlanttiseen yhteistyöhön Pohjois-Euroopan turvallisuuden vahvistamiseksi. Samalla lisääntyy muun muassa monenkeskinen tiedustelutiedon vaihto sekä yhteistyömahdollisuudet kehittää omaa kyberpuolustustamme sekä valmiuksiamme hybridisodankäyntiin paranevat.

Puoluevaltuusto antaa tukensa niin puolustusvoimien kuin rajavartiolaitoksen toimintakykyä vahvistaville toimille sekä kiirehtii kaikkia kokonaisturvallisuutta parantavia toimenpiteitä, kuten huoltovarmuuden parantamista erityisesti ruoan, energian ja lääkkeiden osalta. Kokonaisturvallisuuden kannalta tärkeää on laaja kansallinen yhteisymmärrys, kansalaisten luottamus päätöksentekijöihin, viranomaisiin ja tiedonvälitykseen.

***

Nato-jäsenyyden hakemista kannatti äänestyksessä 43 puoluevaltuuston jäsentä, vastusti 6 jäsentä, 1 tyhjää.