Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä kannattaa Suomen Nato-jäsenyyttä yksimielisesti

12.5.2022 klo 11:11 Uutiset

Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä kannattaa yksimielisesti Suomen hakeutumista puolustusliitto Naton jäseneksi. Jäsenyyden myötä Suomi olisi osa Naton yhteistä puolustusta ja 5. artiklan mukaisten turvatakuiden piirissä. Hyökkäyksen kohteeksi joutumisen kynnys kohoaisi merkittävästi.

Venäjän Ukrainaa vastaan aloittama hyökkäyssota on muuttanut Suomen turvallisuusympäristöä ja vaikuttanut monen KD:n kansanedustajan näkemyksiin puolustusliiton jäsenyydestä. Rauhan säilyttämiseksi Suomessa ja Pohjois-Euroopassa on tehtävä kaikki voitava.

KD:n kansanedustajat korostavat kannanotossaan, että vaikka Suomi liittyisi Natoon, ovat tulevaisuudessakin suomalaiset ensisijaisesti itse vastuussa omasta maanpuolustuksestaan. Kokonaisvaltaisen oman varautumisen merkitys korostuu epävarmassa geopoliittisessa tilanteessa, joka vaikuttaa koko maailmaan, ei ainoastaan Eurooppaan. On tärkeää että epävarmoina aikoina vaikeista asioista pystytään keskustelemaan rakentavasti ja säilytämme kansallisen yhtenäisyyden, joka kriiseissä on yksi tärkeimpiä voimavarojamme.