Aluevaalit 2022

Kristillisdemokraateille 57 aluevaltuutettua

Kristillisdemokraattit saivat edustuksen kaikkien 21 hyvinvointialueen valtuustoihin, yhteensä 57 paikkaa. Lämmin kiitos äänestäjillemme, ehdokkaille ja tukijoukoille, onnittelut valituille!

Kristillisdemokraattien valtakunnallinen kannatusprosentti aluevaaleissa on 4,2% (+0,3 kuntavaaleihin). Hyvinvointialuekohtaisesti parhaimmat kannatusprosentit saatiin Pohjois-Savossa 7,9%, Pohjanmaalla 7,0%, Keski-Pohjanmaalla 6,9%, Pirkanmaalla oli 5,9%, Keski-Suomessa 5,3%, Etelä-Pohjanmaalla 5,2 ja Päijät-Hämeessä yhteislistalla sitoutumattomien ryhmien kanssa 8,8%. Kovin paikallinen kannatus oli Luodon kunnossa, jossa KD sai 52% kannatuksen.

Vaalitulokset löytyvät paikkakunta- ja ehdokaskohtaisesti Ylen vaalitulospalvelusta ja Oikeusministeriön vaalisivuilta.

➡️ KD:n aluevaltuutetut
➡️ KD:n aluevaaliohjelma

Tavoitteena on hyvinvoiva Suomi

KD:lle sosiaali- ja terveydenhuollon asiat ovat keskeisiä, ja siirryttäessä kohti sote-uudistusta nyt tarvitaan panostusta hyvinvointiin, eikä hallinnon paisuttamiseen. KD haluaa panostaa lähipalveluihin, nopeaan hoitoon ja palveluihin pääsyyn, tiedolla johtamiseen, sujuviin hoitoketjuihin ja ennaltaehkäisyyn. Haluamme myös huolehtia henkilöstön hyvinvoinnista, alueellisesta demokratiasta ja pienten kuntien äänen kuulumisesta.

Sote-periaatteemme ovat:

  • Palvelut lähelle ihmistä
  • Laadukasta hoitoa vauvasta vaariin
  • Autetaan ajoissa ja edistetään terveyttä
  • Hyvinvoiva henkilöstö jaksaa hoitaa
  • Yhteistyöllä parempia palveluita
  • Enemmän hyvinvointia – vähemmän hallintoa

Katso videot ⬇️