Räsänen: Hallituspohja ennakoi punavihreitä arvovalintoja

8.5.2019 klo 13:59 Uutiset

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ilmoitti tänään, että hallitusneuvotteluihin lähtevät SDP, keskusta, vihreät, vasemmistoliitto ja RKP.

–  Rinteen valinta hallituspohjaksi ei tullut yllätyksenä. Näin hän pyrkii tukkimaan hallituskaudella uhkaavat vuodot niin puolueen vasemmasta kuin oikeasta kyljestä, arvioi KD:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsänen.

Hänen mukaansa Rinteen ratkaisu herätti huolen talouden, yrittäjyyden ja työllisyyden kehityksen puolesta.
– Ryhdytäänkö pitkää listaa vaalilupauksista lunastamaan velkarahalla tulevien sukupolvien kustannuksella? Kavennetaanko yrittäjien toimintaedellytyksiä luoda työtä ja toimeentuloa?

Punavihreä hallituspohja merkitsee myös ideologisia arvovalintoja perhe- ja lapsipolitiikassa sekä elämänsuojelussa. Unohdetaanko nyt lapsen etu ja perheiden valinnanvapaus perhevapaita uudistettaessa? Tehdäänkö sukupuolen valinnasta ilmoitusasia? Sivuutetaanko lasten ja nuorten kasvurauha translain muutoksilla? Ryhdytäänkö omaan lainsäädäntöömme rakentamaan väyliä eutanasialle sen sijaan, että jokainen tarvitseva saisi oikeuden laadukkaaseen saattohoitoon?

KD kävi viime sunnuntaina Rinteen kanssa tarkentavia keskusteluja.
– Toimme avoimesti ja rehellisesti tavoitteemme ja omat kynnyskysymyksemme hallitukseen lähdölle. Kävimme keskustelua rakentavassa hengessä, Räsänen kommentoi.

– Eduskuntaryhmämme arvostaa vaikuttamismahdollisuutta oppositiossa. Teemme jatkossakin rakentavaa oppositiopolitiikkaa. Erityisesti toivon, että suuria, vaalikaudet ylittäviä uudistuksia, kuten SOTE-uudistusta sekä sosiaaliturvauudistusta ryhdyttäisiin valmistelemaan parlamentaarisesti, Räsänen toivoo.