Peter Östman ehdolla puolueen varapuheenjohtajaksi

19.8.2019 klo 13:27 Uutiset

Luotolainen kansanedustaja Peter Östman on lupautunut ehdolle Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajaksi.

– Sari Essayah´n ilmoitus olla valmis jatkamaan puolueen puheenjohtajana on ilahduttava uutinen, josta tunnemme suurta helpotusta ja kiitollisuutta, Peter Östman sanoo.
– Varapuheenjohtajana haluan osaltani auttaa Sari Essayahia ja KD-puoluetta menestymään kuntavaaleissa.

Östman muistuttaa, että Essayahilla on laaja luottamus suomalaisten keskuudessa.

– Kristillisdemokraatit sai eduskuntavaaleissa 15 000 lisä-ääntä edellisiin vaaleihin nähden, mutta epäreilun vaalijärjestelmämme vuoksi emme onnistuneet saamaan lisää kansanedustajapaikkoja parlamentissa. Katse ja tavoitteet ovat nyt tulevissa kuntavaaleissa.

Peter Östman on kolmannen kauden kansanedustaja, joka toimi kahdeksan vuotta KD eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Ennen kansanedustajaksi nousuaan hän vuosina 2009-2011 työskenteli KD:n puoluesihteerinä. Aiemmin hän työskenteli yli 20 vuotta yrittäjänä. Hän on toiminut myös useissa liike-elämän organisaatioissa.

Östmanille pyyntöjä asettua ehdolle KD:n varapuheenjohtajakisassa tulivat eri puolilta maata. KD:n Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan piirijärjestöt sekä ruotsinkielinen erityisjärjestö on ilmoittaneet tukea Östmanin valintaa varapuheenjohtajaksi.

Kristillisdemokraattien puoluekokous pidetään ensi viikonloppuna 24.-25.8. Oulussa. Lisätiedot: www.kd.fi/osallistu/puoluekokous.