Lähde ehdokkaaksi alue- ja kuntavaaleihin!

Lähde ehdokkaaksi alue- ja kuntavaaleihin!

Seuraavat alue- ja kuntavaalit pidetään samaan aikaan 13.4.2025. Voit ilmoittaa halukkuuteesi lähteä KD:n ehdokkaaksi täyttämällä ehdokashakemuslomakkeen:

HUOM! Jos haluat olla ehdokkaana molemmissa vaaleissa, riittää että täytät yhden lomakkeen. Ruksaa silloin lomakkeen alussa molemmat kohdat: Olen ehdokkaana aluevaaleissa ja Olen ehdokkaana kuntavaaleissa. (Helsingissä ei järjestetä aluevaaleja, vain kuntavaalit.)

Lomakkeen kaikkia kohtia ei tarvitse täyttää vielä tässä vaiheessa. Kun lähetät lomakkeen, saat omaan sähköpostiisi viestin, missä olevalla linkillä voit myöhemmin täydentää lomakettasi. Esim. esittelytekstit ja valokuvan voit käydä lisäämässä myöhemmin. Valokuvaksi laita lopullinen valokuva, mitä aiot käyttää vaaleissa. Mitään ns. väliaikaista kuvaa ei saa laittaa lomakkeelle.

Kun olet lähettänyt lomakkeen, tieto ehdokashakemuksestasi menee oman asuinpaikkasi KD-yhdistyksen johtohenkilöille. Aluevaaleissa asuinpaikkakuntasi KD:n piirijärjestölle ja kuntavaaleissa asuinpaikkakuntasi KD:n paikallisosastolle. Piiri/osasto on sinuun sitten yhteydessä. Voit olla itsekin yhteydessä oman alueesi piiriin/osastoon, yhteystiedot.

HUOM! Tämän KD:n sähköisen ehdokashakemuslomakkeen kautta tehdään mm. kaikki ehdokasjulisteet sekä netin ehdokasgalleriat. Täten tarvitaan kaikilta KD:n ehdokkailta nämä sähköiset lomakkeet. Lomake on ehdokkaaksi hakemuslomake, ehdokkuudestasi päättää aluevaaleissa KD:n piirijärjestö ja kuntavaaleissa KD:n paikallisosasto. Voit kysyä oman asuinalueesi KD:n piirin/osaston johtohenkilöiltä aikatauluja, milloin he nimeävät ehdokkaita. Joillakin alueilla/paikkakunnilla mahdolliset vaaliliitot saattavat vaikuttaa ehdokasmääriin.

Sähköisen lomakkeen lisäksi jokaisen ehdokkaan pitää täyttää myös paperinen, ehdokkaan allekirjoittama ehdokassuostumuslomake. Ilman paperilomaketta ei voi olla ehdokkaana. Paperilomakkeet palautetaan täytettynä ja allekirjoitettuna aluevaaleissa oman asuinpaikkakunnan KD:n piirijärjestön johtohenkilölle ja kuntavaaleissa oman asuinpaikkakunnan KD:n paikallisosaston johtohenkilölle:

Aluevaalien virallinen, paperinen ehdokassuostumuslomake (word, pdf)

Kuntavaalien virallinen, paperinen ehdokassuostumuslomake (word, pdf)

 

Aluevaaleissa valitaan hyvinvointialueiden valtuutetut päättämään sosiaalihuollon, terveydenhuollon ja pelastustoimen järjestämisestä omalla alueella. Palveluja ovat perusterveydenhoidon lisäksi myös erikoissairaanhoito, sosiaalihuolto, hammashoito, mielenterveys- ja päihdepalvelut, vammaispalvelut ja ikääntyneiden asumispalvelut. Kuntavaaleissa valitaan kunnanvaltuutetut päättämään mm. oman kunnan perusopetuksesta, varhaiskasvatuksesta sekä liikunta- ja kulttuuripalveluista.

Lisätietoja vaaleista:

Oman alueen KD:n osastolta tai piiriltä: yhteystiedot

Mikko Rekimies
puoluesihteeri
[email protected]
puh. 044 552 5030

Viljami Haavisto
markkinointi- ja viestintäsuunnittelija
[email protected]
puh. 050 336 5439

Oikeusministeriön sivuilta, mm. vaalien aikataulut: vaalit.fi