Sari Essayah, Antero Laukkanen, Päivi Räsänen, Sari Tanus ja Peter Östman ovat KD:n kansanedustajat

22.4.2015 klo 21:55 Uutiset

Kristillisdemokraatit saivat eduskuntavaaleissa viisi kansanedustajaa:

Sari Essayah on 47-vuotias KTM ja ekonomi Lapinlahdelta. Essayah on toiminut aikaisemmin mm. europarlamentaarikkona, puoluesihteerinä ja KD:n eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Essayah sai nyt 11 186 ääntä Savo-Karjalan vaalipiirissä.

Antero Laukkanen on 56-vuotias sosiaalineuvos ja pastori Espoosta. Laukkanen on ollut Espoon kaupunginvaltuutettuna vuodesta 2001 ja toiminut aikaisemmin mm. kansanedustajan avustajana. Laukkanen sai 2 520 ääntä Uudenmaan vaalipiirissä.

Päivi Räsänen on 55-vuotias sisäministeri ja lääkäri Riihimäeltä. Räsänen on toiminut KD:n puheenjohtajana vuodesta 2004 ja kansanedustajana vuodesta 1995. Räsänen sai 7 545 ääntä Hämeen vaalipiirissä.

Sari Tanus on 51-vuotias erikoislääkäri ja gynekologi Tampereelta. Tanus on tullut tunnetuksi Omantunnonvapaus -kansalaisaloitteen vireillepanijana. Tanus sai 2 592 ääntä Pirkanmaan vaalipiirissä.

Peter Östman on 53-vuotias kansanedustaja ja KD:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Luodosta. Östman on toiminut kansanedustajana vuodesta 2011 ja aikaisemmin mm. puoluesihteerinä. Östman sai 6 577 ääntä Vaasan vaalipiirissä.

Kristillisdemokraatit saivat yhteensä 105 134 ääntä. KD kiittää kaikkia äänestäjiä!