Östman Oulussa: Kuntavaaleissa päätetään lapsiperheiden arjen sujuvuudesta

1.4.2017 klo 13:00 Uutiset

– Monet perheitä koskevat päätökset tehdään kunnissa. Lapsiperheiden arjen sujuvuuteen vaikuttaa paljon, miten koulut, neuvolat, päivähoito ja harrastukset kunnassa hoidetaan. Kuntavaalit ovat erityisen tärkeät lapsiperheiden näkökulmasta, kansanedustaja ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman sanoo. Hän vieraili tänään lauantaina Oulussa.

– Puolustamme perheiden valinnanvapautta päivähoidossa. Tarvitsemme päiväkotien rinnalla kotihoitoa, perhepäivähoitoa, aamu- ja iltapäiväkerhoja sekä mahdollisuuksia valita yksityisiä palveluita. On tärkeää, että päätökset lastenhoidosta tehdään keittiön pöydän äärellä. Yhteiskunnan tuen on oltava tasapuolisempaa eri päivähoitomuotoja kohtaan.

– Lasten arkeen panostaminen on parasta tulevaisuuspolitiikkaa. Päivähoidon ja perusopetuksen ryhmäkokojen pitää olla kohtuullisia ja aikuisia on oltava riittävästi lasten turvallisen hoidon ja riittävän läheisyyden turvaamiseksi.

– Tarvitsemme kipeästi lisää lapsia Suomeen, sillä ikärakenteemme vinoutuu liian pienestä syntyvyydestä johtuen. Kristillisdemokraatteina haluamme kannustaa perheen perustamiseen ja luoda lapsimyönteistä yhteiskuntaa.

– Pohjois-Pohjanmaa on siinä esimerkillinen, että täältä löytyvät tilastollisesti suurimmat perheet, Östman toteaa.