Östman vaatii: Finnairin toimitusjohtajan lisäeläkesopimus purettava

9.8.2017 klo 17:46 Uutiset

– Finnairin toimitusjohtajan palkitseminen lisäeläkkeellä, vastoin valtion omistajaohjausperiaatetta, oli vakava virhe yhtiön hallitukselta. Tämä siitä huolimatta, että päätös tehtiin juridisesti oikein perustein, toteaa KD:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman.

Valtion omistajaohjauksesta nykyään vastaava ministeri Lintilä on antanut ymmärtää, että päätöksellä on seurauksia.
– Tärkein seuraus ja viesti olisi se, että toimitusjohtajalle myönnetty lisäeläke peruttaisiin, Östman toteaa.

– Tehtyä sopimusta ei voida enää purkaa yksipuolisesti, mutta yhteisymmärryksessä molempien osapuolten välillä, sopimus on purettavissa. Näin myös tulisi tehdä. Syksyn liittoneuvottelut ja myös Finnairin oma tilanne uhkaa muodostua todella hankalaksi, jos nyt ei ymmärretä tilanteen vakavuutta. Ei voi olla niin, että vain työntekijöiltä vaaditaan malttia ja kohtuullisuutta palkkaneuvotteluissa. Tässä tilanteessa yritysjohtajien ja erityisesti valtion omistamien yritysten johtajien tulee näyttää mallia. Muutoin kilpailukykysopimuksen ja orastavan talouskasvun tuoma hyöty uhkaa hävitä kokonaan, Östman perustelee kannanotossaan.