Essayah jatkaa KD:n puheenjohtajana, Tuomela, Kuosmanen ja Tanus varapuheenjohtajiksi

18.8.2017 klo 18:40 Uutiset

Seinäjoella puoluekokoukseen kokoontuneet kristillisdemokraatit valitsivat kansanedustaja Sari Essayah´n, 50v, Lapinlahdelta jatkamaan yksimielisesti puolueen puheenjohtajana seuravan kaksivuotiskauden.

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin uutena vantaalainen kaupunginvaltuutettu ja lastentautien erikoislääkäri Tiina Tuomela, 57v, 203 ääntä. Ylen aamutv:n aamutohtorina tunnettu Tuomela on viime vuodet ollut aktiivisesti mukana politiikassa, toimien myös Vantaan KD:n puheenjohtajana.

Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin myös uutena 43-vuotias teologian maisteri Tomi Kuosmanen Jyväskylästä, 171 ääntä. Kuismanen toimii Maahanmuuttoviraston ylitarkastajana. Kuosmanen valittiin kevään kuntavaaleissa Jyväskylän kaupunginvaltuustoon ja –hallitukseen.

Kolmanneksi varapuheenjohtajaksi valittiin tamperelainen kansanedustaja Sari Tanus, 153 ääntä. Siviiliammatiltaan Tanus on naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri. Sari Tanus jatkaa puolueen puheenjohtajistossa, johon hänet valittiin kaksi vuotta sitten Savonlinnan puoluekokouksessa.

Muut ehdokkaat saivat ääniä seuraavasti: kemijärveläinen Pirkka Aalto 143 ääntä, helsinkiläinen Santi Martinez 116 ääntä, savonlinnalainen Jouni Koskela 61 ääntä ja pirkkalalainen Riitta Kuismanen 60 ääntä.

Kristillisdemokraattien 32. sääntömääräinen puoluekokous järjestetään 18-19.8. Seinäjoella. Puheenjohtajiston valinnan lisäksi puoluekokous päättää puolueen osallistumisesta presidentinvaaleihin. Päätös presidentinvaaleista tehdään lauantaina 19.8.