Sari Essayah kannustaa vaalityöhön: ”Kristillisdemokraatteja tarvitaan palauttamaan kansalaisten luottamus politiikkaan”

31.3.2019 klo 11:27 Uutiset

Vaalityö toreilla ja markettien edustoilla on nyt kiivaimmillaan. Puolueen puheenjohtaja Sari Essayah on kiertänyt päivittäin niin omaa Savo-Karjalan vaalipiiriä kuin ympäri maata vauhdittamassa KD:n ehdokkaiden kampanjoita.

– Olen tavannut vaalikentillä innokkaita ja työteliäitä ehdokkaitamme sekä tuhatmäärin heidän tukijoitaan ja potentiaalisia äänestäjiä Rovaniemeltä ruuhka-Suomeen. Viesti on sama: Kristillisdemokraatteja tarvitaan palauttamaan kansalaisten luottamus politiikkaan. Ihmiset ovat kyllästyneet poliittiseen koplaukseen ja heikoimpien hoidosta voittonsa kerääviin kyynisiin markkinamiehiin, Essayah sanoo.

– Me kristillisdemokraatit haluamme rakentaa Suomen, johon jokainen voi luottaa. Rakennamme Suomea lapsiystävälliseksi ja ikäihmisiä kunnioittavaksi. Sairastuneen on päästävä kohtuullisessa ajassa lääkäriin, ja vanhuksen ja vammaisen on saatava riittävä tuki.

– Lapsilla on oltava kasvurauha ja kouluissamme pitää edelleen olla sijaa kristillisille arvoille ja hyville suomalaisille perinteille, Essayah sanoo.

Hän muistuttaa, että Suomi tarvitsee myös vakaan talouden pohjan eli korkeamman, vähintään 75 %:n työllisyysasteen.

– Silloin tuetaan yrittäjyyttä, edistetään paikallista sopimista ja kannustetaan työntekijöiden elinikäiseen oppimiseen, edistetään energia-alan tutkimus- ja kehitystoimintaa, tuetaan kestävän kehityksen mukaista biotaloutta, huolehditaan metsistä ja ylläpidetään maatalouden kannattavuutta, Essayah listaa.

Hän muistuttaa, että kristillisdemokraateilla on näissä vaaleissa upea 190 ehdokkaan joukko tukitiimeineen tekemässä vaalivoittoa. Gallupit puhaltavat myötätuulta, ja uusia jäseniä liittyy puolueeseen. Vaalivoitto vaatii tiukkaa työtä loppuun saakka.

– Nyt jokaista puolueen toimijaa ja tukijaa tarvitaan. Joten liity kampanjaan; tykkää, jaa ja osallistu somessa, tule mukaan teltoille keittämään kahvia, jakamaan esitettä sekä keskustelemaan kansalaisten kanssa. Luukuta ja jaa mainoksia, tarjoa kyytiä äänestyspaikoille, tue varoillasi ja muista vielä iltarukouksessa. Tapoja tukea ja osallistua on varmasti meille jokaiselle, Essayah vakuuttaa.