Essayah jatkaa KD:n puheenjohtajana – varapuheenjohtajistoon uusiutui kokoonpanoksi Östman, Haavisto, Falk

24.8.2019 klo 18:37 Uutiset

Oulussa puoluekokoukseen kokoontuneet kristillisdemokraatit valitsivat kansanedustaja Sari Essayah´n, 52, Lapinlahdelta jatkamaan yksimielisesti puolueen puheenjohtajana seuravan kaksivuotiskauden. Sen sijaan koko varapuheenjohtajisto uusiutui.

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Peter Östman, 57 (256 ääntä). Hän on yrittäjätaustainen kolmannen kauden kansanedustaja ja kunnanvaltuuston puheenjohtaja Luodosta. Hän toimi kahdeksan vuotta KD eduskuntaryhmän puheenjohtajana.

Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin KD Nuorten pääsihteeri ja Forssan KD-osaston puheenjohtaja Viljami Haavisto, 22 (179 ääntä). Hän opiskelee teologiaa ja estetiikkaa Helsingin yliopistossa sekä klassista filologiaa ja antiikin kulttuuria Turun yliopistossa.

Kolmanneksi varapuheenjohtajaksi valittiin uutena lahtelainen kaupunginvaltuutettu ja varakansanedustaja Sonja Falk, 42 (133 ääntä) joka työskentelee lapsi- ja perhepolitiikan erityisasiantuntijana. Hän on aiemmin toiminut muun muassa ministerin erityisavustajana ja KD eduskuntaryhmän palveluksessa.

Muut ehdokkaat saivat ääniä seuraavasti:

Tiina Tuomela 109 ääntä, Tapio Puolimatka 86 ääntä, Sari Tanus 80 ääntä, Sirpa Pursiainen 75 ääntä, Mika Ebeling 53 ääntä, Jouni Koskela 27 ääntä ja Miikka Korpiranta 4 ääntä.

Kuva: Jere Tuononen