Kristillisdemokraateilla lähes 940 aluevaaliehdokasta – kahdella alueella täysi lista, neljällä alueella vaaliliitto

14.12.2021 klo 16:53 Uutiset

Kristillisdemokraateilla on noin 940 aluevaaliehdokasta. Puolueen puheenjohtaja Sari Essayah on tyytyväinen ehdokasasetteluun ja ehdokkaiden kokonaismäärään.

– Erityisen iloisia olemme ehdokashankinnan onnistumisesta Varsinais-Suomessa (98 ehdokasta) ja Pohjois-Savossa (86 ehdokasta), joissa kummassakin saatiin täydet ehdokaslistat. Muista alueista ehdokashankinnassa onnistuivat erityisen hyvin Keski-Suomi, Pirkanmaa, Pohjanmaa ja Pohjois-Karjala.

Neljällä hyvinvointialueella puolue on solminut vaaliliiton, ja ehdokasmäärä on niissä siksi alhaisempi. Nämä alueet ovat Itä-Uusimaa, Satakunta, Pohjois-Pohjanmaa ja Lappi.

KD:n ehdokkaina on paljon kokeneita kuntapäättäjiä, runsaasti sote-alan ammattihenkilöstöä mutta myös talouden ja hallinnon sekä yrityselämän tuntemusta. Myös kaikki puolueen viisi kansanedustajaa ovat ehdolla.

– Esimerkiksi Pohjois-Savossa ehdokkaistamme lähes 40 prosenttia on terveys- ja sosiaalisektorin ammattilaisia, kuten sairaanhoitajia, lähihoitajia, sosiaalityöntekijöitä. Ehdokaslistalla on viisi lääkäriä, sosiaalipolitiikan professori, kansanedustaja, talouden ja hallinnon ammattilaisia, yrittäjiä ja myös omais- ja perhehoitajia, Essayah kertoo oman maakuntansa KD-ehdokkaista, joita on jokaisesta alueen kunnasta.

Essayah muistuttaa, että kristillisdemokraateille sosiaali- ja terveydenhuollon asiat ovat keskeisiä, ja siirryttäessä kohti sote-uudistusta nyt tarvitaan panostusta hyvinvointiin, eikä hallinnon paisuttamiseen.

– Kaiken kaikkiaan KD haluaa panostaa lähipalveluihin, nopeaan hoitoon ja palveluihin pääsyyn, tiedolla johtamiseen. sujuviin hoitoketjuihin ja ennaltaehkäisyyn, hän sanoo.

KD:n tavoitteena on ”Enemmän hyvinvointia, vähemmän hallintoa” otsikoidun vaaliohjelman mukaisesti hyvinvoiva Suomi.

– Haluamme myös huolehtia henkilöstön hyvinvoinnista, alueellisesta demokratiasta ja pienten kuntien äänen kuulumisesta, Essayah lisää.

KD:n kaikki ehdokkaat löytyvät osoitteesta kd.fi/ehdokkaat