Ahvenjärvi holokaustin muistotilaisuudessa Porissa

29.1.2015 klo 17:25 Uutiset

Tänä vuonna tulee täyteen 70 vuotta Auschwitz-Birkenaun kuolemanleirien vapautumisesta. Satakunnan Kansanlähetys järjesti 28.1. Porissa Vainojen uhrien 70-vuotismuistotilaisuuden, jossa pääpuhujana oli kansanedustaja Sauli Ahvenjärvi (kd.). Puheessaan Ahvenjärvi toi esille juutalaisvainojen suuren julmuuden, niin suuren, että ihmisten on vaikea tänä päivänä käsittää, miten massiivisesta ja raa ásta tapahtumasta on oikein ollut kyse. Hän totesi myös, että vaikka olemme tottuneet ajattelemaan juutalaisvainojen olevan taakse jäänyttä historiaa, ovat viime viikkojen tapahtumat mm. Ranskassa ja myös Unkarissa osoittaneet sen, ettei antisemitismi ole valitettavasti Euroopasta kuollut. Vaikka Suomessa tilanne on pysynyt rauhallisena, tulee täälläkin suhtautua ympärillämme tapahtuvaan kehitykseen suurella vakaavuudella.