EU- ja maahanmuuttopolitiikka eivät tuo säästöjä

15.5.2015 klo 08:33 Uutiset

Suomen tuleva hallitus on julkistanut maahanmuutto- ja EU-politiikan linjauksensa. Ennen vaaleja Perussuomalaiset kertoivat että maahanmuuton kustannuksia voidaan karsia 200-300 miljoonaa euroa, ja EU:n nettojäsenmaksu on puolitettava. Puoluesihteeri Maanselkä arvioi blogissaan, että neuvottelutuloksella ei saada kokoon luvattuja säästöjä.

– Kiintiöpakolaisten määrä säilytetään viime vuosien tasolla. Nyt näyttää siltä että maahanmuuton kustannukset vain nousevat, koska hallitus haluaa laittaa lisärahaa kotouttamiseen.

– EU-politiikassa perussopimuksia ei neuvotella uudelleen. Jäsenmaksupalautusta ei vaadita. EU-politiikan suuri kuva jatkuu. Rahoitusmekanismeja ei neuvotella uudelleen. EVM on edelleen käytössä mikäli Kreikka haluaa sieltä lisää lainaa.

Näin ollen uuden hallituksen linjana näyttää olevan entisten käytäntöjen jatkaminen, Maanselkä summaa neuvottelutulosta. Lue blogi täältä.