Östman: Suomea ei pelasteta lakoilla – kaikkien palattava neuvottelupöytään

14.9.2015 klo 12:08 Uutiset

Kristillisdemokraattien ryhmäpuheenjohtaja Peter Östman on huolissaan työntekijäjärjestöjen suunnitelmista ryhtyä poliittiseen lakkoiluun ja pysäyttää Suomi ensi perjantaina.

– Suomi on syvässä taloudellisessa ja henkisessä kriisissä, luottamuspula eri ryhmien välillä on suurta. Maamme taloutta ja hyvinvointipalveluja ei pelasteta poliittisilla lakoilla. Talouden alamäki, kilpailukyvyn romahtaminen ja julkisen talouden budjettivaje ovat jo tarpeeksi vaikeita ongelmia ratkaistavaksi ilman niitäkin, toteaa KD:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman.

Östman toivoo kaikilta osapuolilta jäitä hattuun. Suomen kansan kokonaisetu on asetettava omien etujen ajamisen edelle ja kaikkien on nöyrästi palattava neuvottelupöytään yhteiskuntasopimuksen aikaansaamiseksi pikaisesti.

Myös hallituksen esitykset säästöiksi koulutuksesta ja tutkimuksesta tulee harkita uudelleen.

– Tulemme KD:n vaihtoehtobudjetissa esittämään muutoksia myös hallituksen koulutusta koskeviin esityksiin. Toivomme, että koulutuksen tulevaisuudesta ja rahoituksesta käydään eduskunnassa syvällinen keskustelu ja uudelleen pohdinta.

– Olen kuitenkin erittäin huolestunut siitä, että Opettajien ammattijärjestö OAJ usuttaa jäseniään osallistumaan palkansaajien mielenilmaukseen ja jättämään lapset ilman huolenpitoa, vaikka virkasuhteessa olevien opettajien osallistuminen poliittiseen lakkoon on lailla kiellettyä. Laiton lakkoilu ei koulutuksen laatua paranna, Östman toteaa.