Pentti J. Rönkkö Uudenmaan KD:n uudeksi puheenjohtajaksi

27.11.2015 klo 18:41 Uutiset

Uudenmaan Kristillisdemokraattien uudeksi puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti toimittaja Pentti J. Rönkkö Keravalta. Hän jatkaa väistyvän pitkäaikaisen puheenjohtajan Jouko Jääskeläisen työtä. Piirin varapuheenjohtajana jatkaa Soili Haverinen Vantaalta.

Piirihallituksen muiksi jäseniksi valittiin erovuoroisten tilalle kaudelle 2016-2017 Jorma Harju Hyvinkäältä, Soili Norro Mäntsälästä, Kristiina Drotar ja Risto Oinonen Espoosta sekä Sirkka Warvas Lohjalta.

Piirikokous pidettiin perjantaina 27.11. Kauniaisissa. Kokouksessa poliittisen katsauksen pitänyt puolueen puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah esitteli KD:n vaihtoehtobudjetin peruslinjauksia.

– Hallitus on tuonut kiireellä paljon sellaisia esityksiä, joiden yhteisvaikutuksia tiettyihin heikompiosaisiin kansalaisryhmiin ei ole kunnolla selvitetty. Myös lapsivaikutusten arviointi on valitettavan usein jäänyt tekemättä, Essayah harmitteli.

Kuntavaaleihin valmistautumisesta puhui järjestöpäällikkö Mikko Rekimies.