Östman: Omistajaohjauksen uudistuksesta syytä sopia parlamentaarisesti

14.5.2016 klo 11:55 Uutiset

KD.n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Peter Östmanin mukaan kristillisdemokraatit eivät vastusta järkeviä keinoja uudistaa valtion omistajaohjausta ja on avoin uusille keinoille rahoittaa kasvuyrityksiä. Pääministeri Sipilä esitteli torstaina uuden mallin omistajaohjaukseen. Sen mukaan useita valtion omistamia yrityksiä siirrettäisiin uuteen kehitysyhtiöön. Valtio myös alentaisi omistamisen rajoja useissa yhtiöissä kuten Posti ja Arctia.

– Suomalaisten yhteistä omaisuutta ei tule kuitenkaan myydä kevyin perustein eikä yhtiötä lahjoittaa pääomasijoittajille. Pääministerin esittämä parlamentaarinen neuvotteluryhmä ei saa myöskään olla mikään keskustelukerho, vaan sillä pitää olla oikeaa sananvaltaa. Mielestäni omistajaohjauksen uudistuksesta pitäisi neuvotella ja sopia parlamentaarisessa ryhmässä, ennen kuin uudistus pannaan täytäntöön, Östman totesi katsauksessaan puoluevaltuustolle.

Riihimäellä puhuneen Östmanin mukaan KD:n eduskuntaryhmä teki vaalikauden alussa strategisen valinnan.

– Päätimme toimia vastuullisesti ja pyrkiä vaikuttamaan hallituksen ja eduskunnan päätöksiin rakentavalla tavalla. Olemme tuoneet esille omia kantojamme ja kritisoineet sellaisia hallituksen päätöksiä, jotka mielestämme ovat olleet huonoja.  Se mikä erottaa meidät muista oppositiopuolueista on se, että emme hauku kaikkea mitä hallitus tekee pelkästään siksi, että olemme oppositiossa.