Essayah: Suomen tulee hakea EU:n globalisaatiorahastosta tukea Microsoftin irtisanotuille

25.5.2016 klo 14:45 Uutiset

KD:n puheenjohtaja Sari Essayah vaatii hallitukselta sekä kansallisia että EU-tason toimenpiteitä Microsoft Mobilen irtisanotuille työntekijöille. Yhtiön toiminnan loppuminen vie Suomessa työpaikan noin 1 350 työntekijältä, Tampereelta toiminta lakkaa kokonaan.

– Hallituksen on lisäbudjetissaan tuotava esitys työllisyysmäärärahojen lisäämisestä ja toimenpidepaketista irtisanottujen työllistämisen auttamiseksi, vaati Essayah.

– Myös Euroopan Unionin globalisaatiorahastosta tulee hakea tukea, sillä Microsoftin irtisanomiset ovat jatkumoa aiempaan Nokian matkapuhelinliiketoiminnan alasajoon, johon myös saatiin globalisaatiorahaston tukea useampaan otteeseen. Aivan kuten aiemmin tuetun Salon kohdalla, myös Tampereella riippuvuus ict-alan työpaikoista on suuri. Globalisaatiorahaston tuki edellyttää kansallista rahoitusta, joten myös tähän on lisäbudjetissa varauduttava. Irtisanomiset täyttävät globalisaatiorahaston tuen ehdot alaa kohdanneen kansainvälisen rakennemuutoksen ja irtisanomisten laajuuden suhteen.