Jiska Gröhnistä KD Nuorten uusi puheenjohtaja

30.10.2016 klo 11:30 Uutiset

Kristillisdemokraattisten (KD) Nuorten vuosikokous on valinnut uudeksi puheenjohtajakseen kaksivuotiskaudelle Jiska Gröhnin (26). Halsualta kotoisin oleva Gröhn on teologian maisterivaiheen opiskelija, joka asuu perheineen Espoossa.

Gröhn on toiminut aikaisemmin Varusmiesliiton hallituksessa ja myös työskennellyt Puolustusvoimissa.

”Olen kiitollinen siitä, että saan jatkaa edellisten puheenjohtajien isänmaallista linjaa. Tahdon KD Nuorten näyttäytyvän puheenjohtajakaudellani rohkeana, ennakkoluulottomana ja uskottavana nuorisojärjestönä”, Gröhn toteaa.

Vuosikokous valitsi tulevalle yksivuotiskaudelle ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi kiuruvetisen Milka Taivassalon (30). Yläsavolainen AMK-agrologi on toiminut aikaisemmin järjestön pääsihteerinä. Toisena varapuheenjohtajana sai jatkaa tradenomiopiskelija Nelli-Maria Sarasmaa (21) Vantaalta.

Hallitukseen kaksivuotiskaudelle äänestettiin ranskan kielen opiskelija tamperelainen Elsi Ranta (22), turkulainen teologian maisteri ja KD Nuorten entinen puheenjohtaja Remo Ronkainen (27), oikeustieteen ylioppilas Aleksi Sarasmaa (22) Espoosta sekä helsinkiläinen taloustieteilijä ja entinen järjestön varapuheenjohtajanakin toiminut Jyri Soria (26).

Varajäseniksi yksivuotiskaudelle valittiin 29-vuotias filosofian maisteri Ester Laato Espoosta, hoitoalan asiantuntija Ella-Maria Tuomela (30) Salosta, forssalainen sosionomi Katariina Murtolahti (25), sekä helsinkiläinen ICT-tradenomi Tom Himanen (27).

Kuvassa yllä vasemmalta KD Nuorten uusi puheenjohtajisto: 2. varapuheenjohtaja Nelli-Maria Sarasmaa, puheenjohtaja Jiska Gröhn ja 1. varapuheenjohtaja Milka Taivassalo.

Kuvassa alla KD Nuorten hallitus varajäsenineen vuonna 2017.

kd-nuorten-hallitus-2017