Etelä-Savon piiri torjuu ajatuksen yksityisteiden rahoittamisesta käyttäjiltä perittävillä maksuilla

30.10.2017 klo 10:59 Uutiset

Kristillisdemokraattien Etelä-Savon piirin syyskokous pidettiin Sulkavalla sunnuntaina 29.10.2017. Kokous antoi kolme julkilausumaa:

  • Kristillisdemokraattien Etelä-Savon piiri torjuu ajatuksen yksityisteiden rahoittamisesta käyttäjiltä perittävillä maksuilla. Se johtaisi tieverkoston käyttökieltoihin, koska ei ole olemassa tehokasta maksujen perintäjärjestelmää. Kunnat kantavat kiinteistöveroa, josta pitää edelleenkin korvata tiekunnille ulkopuolisen käytön aiheuttama rasitus.

 

  • Piiri vaatii uudisrakennusten liian tiukkojen energiamääräysten lieventämistä. Liian tiukat määräykset aiheuttavat kosteusvaurioita ja pahentavat sisäilmaongelmia. Sisäilmaongelmien hoitoon on osoitettava sekä riittävästi taloudellisia resursseja että moniammatillista asiantuntemusta.

 

  • KD:n Etelä-Savon piirin mielestä yleisten teiden suureksi kasvanut korjausvelka huolestuttaa. Varsinkin alemman tieverkon vanhat huonokuntoiset, pahoin reikiintyneet päällysteet on saatava pikaisesti kuntoon. Huonokuntoiset tiepäällysteet vaarantavat jo liikenneturvallisuutta monin paikoin. Tiepäällysteiden poistaminen ja sorateiksi muuttaminen ei ole ”nykypäivää”. Eduskunnan on lisättävä tuntuvasti tienpidon määrärahoja.

 

Poliittisessa tilannekatsauksessa puolueen 1. varapuheenjohtaja, ”TV-tohtori” Tiina Tuomela Vantaalta puhui muun muassa sisäilmaongelmista, jotka piinavaat jopa 750 000 suomalaista päivittäin, ja ainakin 100 000 lasta altistuu sisäilmaongelmille kouluissa ja päiväkodeissa. KD-lehden artikkeli aiheesta: täällä.

Sulkavan kunnan tervehdyksen kokoukseen toi vt. kunnanjohtaja Juho Järvenpää.

Piirin puheenjohtajana vuonna 2018 jatkaa (kuvassa oleva) Jouni Koskela Savonlinnasta ja varapuheenjohtajana Liisa Ahonen Mikkelistä.

Piirihallituksen muut jäsenet ovat  Helena Liukko ja Tauno Mustonen Enonkoskelta, Esa Ruhanen Hirvensalmelta, Paavo Ahonen Juvalta, Jenni Kolmisoppi ja Tuomo Malinen Mikkelistä, Sirpa Kattainen Mäntyharjusta, Antti Kivimäki ja Pirkko Peltoniemi Pieksämäeltä, Olavi Kietäväinen Puumalasta ja Tapani Hannonen Savonlinnasta.