KD Varsinais-Suomi: 5 000 euron vauvaraha syntyville lapsille / Kotimaisten kielten tulevaisuus huolestuttaa

27.10.2018 klo 20:10 Uutiset

Kristillisdemokraattien Varsinais-Suomen piirin syyskokous antoi kaksi kannanottoa:

5 000 euron vauvaraha syntyville lapsille

Piiri pitää Suomen syntyvyyden laskua hälyttävänä. Jos trendi jatkuu niin vuonna 2040 ei Suomessa synny yhtään lasta. Alhaisen syntyvyyden nostamiseksi tarvitaan myönteistä poliittista viestiä ja asennemuutosta mutta myös lapsimyönteisempää politiikkaa. KD:n Varsinais-Suomen piiri esittää 5 000 €:n vauvarahaa kaikille tulevana vuonna syntyville lapsille.

Kotimaisten kielten tulevaisuus huolestuttaa

Piirikokous kantaa huolta kotimaisten kielten tulevaisuudesta. Palveluita ei tahdo saada enää kotimaisilla kielillä. Yliopisto saa enemmän rahaa kansainvälisestä tieteellisestä julkaisemisesta valtiolta, mikä vähentää suomen kielen asemaa tutkimuksen kielenä. Käyttömahdollisuuksien kaventumisen myötä sen asema heikkenee väistämättä. Kielen köyhtymisellä on laajoja negatiivisia vaikutuksia yhteiskuntaan ja demokratian kehitykseen.

Eduskuntavaalit 2019

Varsinais-Suomen Kristillisdemokraatit hakee ehdokkaita kolmen ehdokkaan listalle. Valinta tapahtuu 12.11.2018 piirihallituksen kokouksessa. Kristillisdemokraateilla on vaaliliitto perussuomalaisten kanssa. Piirihallitus on jo nimennyt yhden eduskuntavaaliehdokkaan:  Annemari Kiekaran. Lisätietoja vaaleihin liittyen antaa piirin puheenjohtaja Esa Asikainen ([email protected], puh 0400 530 925).

 

Turussa pidetty piirikokous valitsi piirin puheenjohtajana jatkamaan vuonna 2019 Esa Asikaisen Salosta ja uudeksi varapuheenjohtajaksi valittiin Mimosa Helander Turusta.

Uusiksi piirihallituksen jäseniksi valittiin 2-vuotiskaudelle vuosiksi 2019 – 2020 Tarja Iivonen Somerolta, Kimmo Jalonen Paimiosta, Marita Kangasniemi Turusta, Robert Ojala Turusta, Jari Pulkkinen Raisiosta, Jaana Shelby Kaarinasta, Tommi Terä Turusta ja Jari Tulonen Kaarinasta sekä 1-vuotiskaudelle vuodelle 2019 Kai Ruha Salosta.

Piirihallituksessa jatkavat vanhoina jäseninä vuonna 2019 Tommy Björkskog Naantalista, Mimosa Helander Turusta, Vesa Kiertokari Uudestakaupungista, Petri Laajala Naantalista, Ella-Maria Tuomela Salosta, Pertti Vallittu Salosta ja Jaakko Vuorinen Pöytyältä.

 

kuvassa: piirin varapuheenjohtajaksi vuodelle 2019 valittu Mimosa Helander sekä piirin puheenjohtajana jatkamaan valittu Esa Asikainen (kuva: Jari Tulonen)