Pirkka Aalto KD:n Lapin piirin puheenjohtajaksi ja eduskuntavaaliehdokkaaksi

24.11.2018 klo 11:36 Uutiset

Kristillisdemokraattien Lapin piiri kokoontui perjantai-iltana Rovaniemellä. Syyskokous alkoi puolueen puheenjohtajan Sari Essayah’n pitämällä poliittisella tilannekatsauksella.

Lapin piirin puheenjohtajaksi ja puoluehallituksen jäseneksi tehtävänsä jättäneen Ossi Karjalaisen tilalle valittiin Pirkka Aalto Kemijärveltä. Piirin varapuheenjohtajana jatkaa Outi Kurkela Enontekiöltä.

Pirkka Aalto nimettiin myös KD:n ehdokkaaksi ensi kevään eduskuntavaaleissa. Viime eduskuntavaalien jälkeen varakansanedustajaksi päässyt Aalto tavoittelee nyt tosissaan kansanedustajan paikkaa vaaliliitossa kokoomuksen kanssa. Vaaliliiton tavoitteena on kaksi kansanedustajaa.

Pirkka Aalto on 49-vuotias biologian ja maantiedon lehtori, jolla on pitkä kokemus erilaisista luottamustoimista eri puolilta Suomea. Lapissa hän on toiminut sekä Enontekiön että Kemijärven valtuustoissa, jopa niiden puheenjohtajistoissa. Nykyisiltä luottamustoimiltaan hän on Kemijärven kaupunginvaltuuston jäsen, Itä-Lapin kuntayhtymän hallituksen jäsen, Lapin liiton tarkastuslautakunnan jäsen ja KD:n puoluevaltuuston jäsen.