Ylen kannatusmittaus kertoo: Kristillisdemokraatit vahvassa nousussa!

11.4.2019 klo 07:38 Uutiset

Torstaina 11.4. julkistettu YLE:n kannatusmittaus lupailee Kristillisdemokraateille 4,3% kannatusta. Siinä on nousua 0,8% edelliseen mittaukseen.

Puolueen puheenjohtaja Sari Essayah uskoo, että lisäpaikkoja on tulossa maakunnista, joissa KD:n alueellinen kannatus on ollut jopa 6-9 prosentin luokkaa.

– Kovin gallup-lukema KD:lle ennen vaaleja 4,3 %, kasvua YLE n edelliseen mittaukseen lähes prosentti! Nyt on huikea loppukiri menossa! Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah iloitsee twitter-tilillään.

YLE:n gallup on tehty huhtikuun ensimmäisten päivien (1-9.4.) välisenä aikana, jolloin se osoittaa puolueiden suuntaa ennakkoäänestyksen käynnistyttyä.

Essayah on saanut esiintymisistään puheenjohtajapaneeleissa hyviä arvioita. MTV:n 10.4. tentistä muun muassa Helsingin Sanomien arvioinnissa todetaan, että ”Essayah oli jälleen selkeä ja esitteli kantansa napakasti ja uskottavasti. Vakuutti alue- ja asuntopolitiikassa, jossa onnistui esittämään konkreettisia toimia ja puolustamaan ”seutukaupunkeja”. Lopussa puheenjohtajat esittelivät itselleen tärkeän kirjan ja omistivat sen jollekulle: Essayah omisti uskosta kertovan kirjan Anderssonille ja pääsi näin kuittaamaan kristillisen perinnön tärkeydestä.”

Ilta-Sanomien toimittajaraati arvioi Essayah´n esiintymisen Keskustan Annika Saarikon tavoin illan parhaimmaksi niin asiaosaamisen kuin esiintymisenkin osalta.

Nämä rohkaisevat KD:n ehdokkaita ja tukijoita innokkaaseen vaalityöhön loppuun saakka. Rakennetaan yhdessä Suomi johon sinä voit luottaa. Käy sunnuntaina äänestämässä ja rohkaise mukaan ystäväsikin! Muista, että voit äänestää vain äänestyslippukkeeseen merkityllä äänestyspaikalla. Kirjoita numerot tarkasti äänestysohjeiden mukaan. Etsi ehdokkaasi www.kd.fi/ehdokkaat