KD:n puoluekokous hyväksyi 18 jäsenaloitetta

25.8.2019 klo 16:40 Uutiset

Kristillisdemokraattien puoluekokous käsitteli 22 jäsenjärjestöjen tekemää puoluekokousaloitetta. Niistä 18 eli pääosa hyväksyttiin esitetyssä muodossa, tosin osa puoluehallituksen esityksen mukaan hieman muokattuina (puoluekokousliite sivulta 37 alkaen).

Seuraavat aloitteet hylättiin kokonaisuudessaan: KD Nuorten aloitteet nro 13 kirkollisverojärjestelmän uudistamisesta, nro 15 lääketieteellisen koulutuksen aloituspaikkojen lisäämisestä, nro 16 nuuskan kieltolain kumoamisesta ja nro 22 Nato-jäsenyyden hakemisesta. Puoluehallituksen hylkyesitys KD Nuorten aloitteen nro 17 osalta (Suomen irtauduttava Ottawan jalkaväkimiinat kieltävästä yleissopimuksesta) ei sen sijaan toteutunut ja kokous hyväksyi aloitteen. Aloitteita 15 ja 17 lukuunottamatta puoluekokouksen päätökset olivat muutoin puoluehallituksen näkemysten mukaisia.