KD eduskuntaryhmä: Tuomitsemme jyrkästi Venäjän hyökkäyksen, kannustamme hallitusta Ukrainan tukitoimiin

24.2.2022 klo 15:31 Uutiset

Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä tuomitsee jyrkästi Venäjän perusteettoman ja laajamittaisen hyökkäyksen Ukrainaan. Hyökkäyksellään itsenäiseen ja demokraattiseen naapurimaahansa Venäjä horjuttaa koko Euroopan turvallisuutta ja maailmanrauhaa tavalla, joka tulee vahingoittamaan myös Venäjän kansaa.

Tunnemme syvää myötätuntoa kaikkia ukrainalaisia, niin siviilejä kuin asevoimissakin palvelevia, kohtaan. Haluamme ilmaista tukemme Ukrainan suvereniteetille ja sen demokraattisesti valituille johtajille.

Tuemme Suomen ulkopoliittista johtoa, Tasavallan presidenttiä ja maamme hallitusta, toimissa tässä haastavassa tilanteessa. Kannustamme hallitusta tukitoimiin, joilla Suomi voi vahvistaa Ukrainan omaa puolustuskykyä sekä siviiliyhteiskunnan kestokykyä. Kansallisen yhtenäisyyden arvoa ei voi tässä ylikorostaa.

Tämä vakava sotatilanne vaatii yhtenäisyyttä kaikilta kansainvälisen sääntöpohjaisen järjestelmän puolustajilta, Euroopalta ja myös meiltä suomalaisilta. Pakotteissaan EU:n on oltava vahva ja yhtenäinen. Toivomme, että valtiot ympäri maailmaa tuomitsevat yksituumaisesti Venäjän hyökkäyksen ja yhtyvät pakoterintamaan, jotta Venäjä saadaan perääntymään pyrkimyksissään Ukrainan alistamiseksi valtaansa.

Niin Suomen kuin muidenkin Euroopan maiden on vahvistettava omaa strategista autonomiaansa. Suomen on panostettava maanpuolustuskykyynsä, kyberturvallisuuteensa ja lisättävä eri sektorien huoltovarmuutta.