Kristillisdemokraattien täydet eduskuntavaalien ehdokaslistat jätetty!

21.2.2023 klo 12:29 Uutiset

Kristillisdemokraatit ovat jättäneet vaaliviranomaisille eduskuntavaalien ehdokaslistat. Yhteensä 188 ehdokkaastamme naisia on 94 ja miehiä on 94.

Kristillisdemokraateilla ehdokaslistat ovat täynnä. Tosin KD on vaaliliitossa Helsingissä, Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa sekä Lapissa.
– KD:lla on kattavat listat eri taustaisia ja vahvan osaamisen omaavia ehdokkaita. Monilla on aiempaa kokemusta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta mutta joukossa on myös aivan uusia kasvoja. KD:n ehdokkaissa on perinteiseen tapaan mukana paljon sote-ammattilaisia ja opetusalan osaamista, mutta ymmärrystä taloudesta, yrittäjyydestä ja kriisinkestävyydestä, puoluesihteeri Elsi Juupaluoma kertoo.
– Hyvän nosteen ja vaaliliittojen myötä KD tavoittelee kansanedustajamäärän tuntuvaa nostamista 8-10 paikkaan. Nykyisistä kansanedustajista muut Uudenmaan Antero Laukkasta lukuun ottamatta hakevat jatkoa eduskuntatyölleen.

Tiedot Kristillisdemokraattien ehdokkaista löytyvät vaalipiireittäin KD:n ehdokasgalleriasta.

Kristillisdemokraatit lähtee eduskuntavaaleihin tunnuslauseella ”Järjen ääni”.

KD:n puheenjohtaja Sari Essayah korostaa, että kevään eduskuntavaalit ratkaisevat Suomen suunnan – periikö nouseva sukupolvi kestävällä pohjalla olevan maan.

– Suomalaisen yhteiskunnan uudistaminen ei voi odottaa. Nykyreseptillä ei kyetä turvaamaan suomalaisten hyvinvointia ja pitämään heikoimman puolta. Suomi tarvitsee suunnanmuutoksen järjenkäytön ja vastuullisuuden tielle. On palattava perusasioiden ja -arvojen äärelle.

– Ikävä kyllä, järjettömyyksiä yhteiskunnassamme riittää. KD on järjen ääni, kun ideologiset tuulet tuovat mukanaan vaikkapa sellaista viestiä, ettei velalla ole väliä tai että päästöt vähenevät, kun siirrämme työpaikat, teollisuuden ja ruoantuotannon ulkomaille tai että lainsäädännöllä voidaan ohittaa biologia. KD on järjen ääni, kun uutisia katsoessa mielessä pyörivät sanat ”ei mitään järkeä”, Essayah toteaa.

KD eduskuntavaalikampanjan infotilaisuus pidettiin 27. tammikuuta. Kuvassa vasemmalta KD:n 1. vpj. Peter Östman, puolueen puheenjohtaja Sari Essayah ja puoluesihteeri Elsi Juupaluoma. Kuva: Kristiina Kunnas.