Hallitustunnustelija kutsui KD:n mukaan neuvotteluihin – hallitusta aletaan rakentaa porvaripohjalle

27.4.2023 klo 15:38 Uutiset

Uutta hallitusta aletaan rakentaa kokoomuksen, perussuomalaisten, RKP:n ja kristillisdemokraattien varaan.

Hallitusohjelman valmistelu alkaa tiistaina muodostaja Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon johdolla. Tavoitteena on, että Suomessa on kesäkuussa toimintakykyinen enemmistöhallitus. Orpo sanoi pitävänsä selvänä, että neuvotteluihin lähtevillä puolueilla on eroja. Suurimmaksi haasteeksi hän luonnehti julkisen talouden sopeuttamisen kokonaisuuden. Jos hallitusneuvottelut epäonnistuvat, vaihtuu tunnustelija ja prosessi alkaa alusta.

KD:n puheenjohtaja Sari Essayah totesi tiedotustilaisuudessa, että ”tällä porukalla on tarpeeksi yhtenäinen tilannekuva ja meille on tärkeää se, että suomalaisen yhteiskunnan hyvinvointipalvelut pystytään pelastamaan”.

Hän korosti, että hyvinvointipalveluiden pelastaminen onnistuu julkisen talouden tasapainottamisesta. KD haluaa myös varmistaa, että työnteko sekä yrittäminen on Suomessa jatkossakin kannattavaa.
– Pystymme veroeurojen kautta pitämään huolta näistä hyvinvointipalveluista ja kantamaan myöskin vastuuta kaikkein heikommassa asemassa olevista kansalaisista, Essayah kertoo.

Essayah muistutti, että seuraavat EU-vaalit järjestetään vuonna 2024. KDlle on tärkeää, että tuleva hallitus ottaa ajoissa kantaa Suomeen liittyviin asioihin ja kommentoi tärkeitä asioita hyvissä ajoin parhaan mahdollisen tavoitteen saavuttamiseksi.