Hallitusneuvottelut käynnistyivät Säätytalolla – KD:n neuvotteluryhmät kokoontuivat

2.5.2023 klo 14:41 Uutiset

Hallitusneuvottelut käynnistyivät tänään Säätytalossa hallituksen muodostajan Petteri Orpon johdolla. Ensimmäisenä päivänä koko neuvottelijakokoonpano kuuli alustuksia eri sektoreilta. Neuvotteluihin osallistuvat Kokoomus, Perussuomalaiset, Ruotsalainen kansanpuolue ja Kristillisdemokraatit.

KD:lla neuvotteluihin osallistuu kutsuttuina noin 50 neuvottelijoiksi puolueen toimijaa. Mukana joukossa ovat kaikki kansanedustajat, eduskuntaryhmän ja puolueen työntekijöitä sekä KD:n vastuunkantajia ja vaikuttajia eri puolilta Suomea. Neuvottelujen avauspäivänä paikalle päässeet osallistujat kävivät kahvitauolla yhteiskuvaan.

Hallitusneuvottelujen neuvottelijat on jaettu työryhmiin käsiteltävien asiakokonaisuuksien perusteella. Ryhmät neuvottelevat asiakokonaisuudesta ja valmistelevat siihen liittyviä hallitusohjelmakirjauksia. KD:n neuvotteluryhmät kokoontuivat iltapäivän tauon aikana. Alaryhmät aloittavat työskentelynsä ensi viikon maanantaina, reformiryhmät jo 3.5. Valtioneuvoston viestintä julkaisi neuvotteluorganisaation ja puolueiden neuvottelijat tänään.

Hallitusneuvotteluissa neuvotellaan hallituksen ohjelmasta, sovitaan ministerien määrästä sekä ministerisalkkujen jakautumisesta ja työnjaosta puolueittain. Neuvottelut saattavat kestää useita viikkoja.

Kuva: Merja Eräpolku