KD erbjuder fungerande alternativ

19.4.2016
Riksdagsledamot Peter Östman (kd) erbjöd regeringen, istället för ensidiga nedskärningar, nya uppmuntrade alternativ sitt gruppanförande, när planen för de offentliga finanserna idag debatterades. Enligt Östman är nedskärningen av studiestödet orimligt stort och erbjöd istället KD:s sporrande studiestöds-modell.  KD har även en egen modell gällande försöken med basinkomsten. Modellen fick bra respons från arbetsgruppen som utredde olika basinkomstförslag.

KD:s modell sporrar till att jobba i alla lägen, till skillnad från andra basinkomstmodeller som presenterats, sa Östman.

Tyngdpunkten i KD:s gruppanförande gällde i övrigt främjandet av sysselsättning och företagsamhet. KD:s riksdagsgrupp anser att det är bra att regeringen till slut genomför företagaravdraget för personbolag.

–  KD har påskyndat införandet av företagaravdraget och vi hade hoppats att det kunde ha genomförts redan i år, sa Östman.

Östman gav regeringen positiv kritik gällande utkomstskyddet för arbetslösa, som enligt regeringens förslag i framtiden kan användas för startpenning och lönebidrag.  Kritik fick regeringen för nedskärningarna inom utbildning och forskning. Östman påminde regeringen att varje euro som används till teknisk forskning fås tillbaka trefaldigt.