Räsänen: Lisätalousarviossa panostetaan yrittäjyyteen ja turvallisuuteen

9.2.2015 klo 19:15 Uutiset

Hallituksen lisätalousarvio panostaa yrittäjiin ja turvallisuuteen. Näin toteaa puolueen puheenjohtaja Päivi Räsänen tiedotteessaan. Kristillisdemokraatit ovat vaatineet maatilojen ja muiden yritysten sukupolvenvaihdosten helpottamista. Lisätalousarviossa otetaan tässä tärkeä askel, kun perintö- ja lahjaveron maksuaikaa pidennetään viidestä seitsemään vuoteen. Pidennys helpottaa yritystoiminnan jatkumista sukupolvenvaihdoksen yli.

Myös kynnystä yrityksen perustamiseen alennetaan ja harmaan talouden houkuttelevuutta vähennetään nostamalla arvonlisävelvollisuuden alarajaa vuoden 2016 alusta lukien 8 500 eurosta 10 000 euroon sekä siihen liittyvän verohuojennuksen ylärajaa 22 500 eurosta 30 000 euroon. Mielestäni huojennusten kohdentaminen pieniin ja keskisuuriin yrityksiin on oikea valinta, ja olemme tätä ajaneet.
– Tärkeänä pidän myös lisäpanostusta rajaturvallisuuteen Rajavartiolaitokselle osoitetaan 1,9 miljoonaa euroa lisäresursseja itärajan teknisen valvonnan tehostamiseen. Päätös parantaa merkittävästi Suomen ja Venäjän välisen maarajan valvonnan tasoa. Lisäksi hallitus päätti myöntää 0,4 miljoonaa euroa poliisille todistajansuojeluohjelman kehittämiseksi, Päivi Räsänen kertoo.

– Todistajansuojeluohjelma lisää viranomaisen mahdollisuuksia suojella henkensä puolesta pelkääviä todistajia ja muita henkilöitä. Se siis lisää mahdollisuuksia vakavan rikollisuuden tutkimiseen. Euroopassa tapahtuneet viimeaikaiset terrori-iskut ovat antaneet syyn parantaa juutalaisen seurakunnan turvallisuutta. Tähän tarkoitukseen hallitus myönsi 100 000 euron avustuksen.

– Pidän hyvänä, että hallitus varmistaa turvakotitoiminnan jatkumisen nykyisenlaajuisena 3,3 miljoonan euron määrärahan turvin. Myös kristillisdemokraattien jo aiemmin esittämä pakolaiskiintiön nosto 750 henkilöstä 1050 henkilöön toteutuu. Nyt päätetyt lisäpanostukset perusväylänpitoon ovat samoin erittäin tervetulleita, Räsänen iloitsee.

Valtioneuvoston tiedote lisäbudjetista

Lisätietoja:

Erityisavustaja Sonja Falk, puh. 050 530 4137