Maanselkä: Kansalaisaloitteelle ei saa antaa ylivertaista asemaa

17.4.2015 klo 09:41 Uutiset

Kristillisdemokraattien puoluesihteeri Asmo Maanselkä kummeksuu YLE:n suuressa vaalitentissä esiintyneen Juha Sipilän näkemyksiä kansalaisaloitteista. Maanselkä korostaa että kansalaisaloitteiden tulee olla samalla viivalla muun lainsäädäntötyön kanssa. Sipilä arvioi vaalitentissä, että syntyisi perustuslaillinen ongelma jos sukupuolineutraali avioliitto perutaan uudella ”Aito Avioliitto” -kansalaisaloitteella. Lisäksi edellisen eduskunnan päätös sitoo tulevaa hallitusta. Maanselkä vastaa Sipilälle.

– Kumpikaan Sipilän väittämä ei pidä paikkaansa. Sitooko kaatunut kansalaisaloite turkistarhauksesta tai pakkoruotsista myös tulevaa eduskuntaa sekä hallitusta ja jopa perustuslaillinen ongelma olla eri mieltä?

– Mikä muu tämän hallituksen säätämä asia sitoo tulevaa hallitusta? Kansalaisaloite on uusi asia Suomen lainsäädännössä. Jos läpimenneitä kansalaisaloitteita ei saa kumota, niin silloin kansalaisaloite on saanut eduskuntaan suuremman, ylivertaisen lainsäädäntöelimen aseman, mitä sille ei ole kyllä lainsäädännössä tarkoitettu.

– Läpimenneen aloitteen kumoamisesta ei ole vielä ennakkotapausta, siksi mikään puolueen puheenjohtaja ei saisi halventaa kansalaisten aktiivisuutta kerätä nimiä tärkeän asian taakse.

asmo_kd

 

 

 

 

 

 

 

 

Puoluesihteeri Asmo Maanselkä.