KD Nuoret: Puoluejohtoon tarvitaan nuorisojärjestön ex-puheenjohtajia

17.7.2015 klo 09:00 Uutiset

Nuorisojärjestö asettuu tukemaan puoluekokouksessa KD:n johtopaikoille entisiä puheenjohtajiaan. Kristillisdemokraatit kokoontuu puoluekokoukseensa Savonlinnaan elokuun lopulla. Puheenjohtajistoon on kova kilpailu Päivi Räsäsen ilmoitettua alkukesästä, ettei aio asettua enää ehdolle.

Suomen Kristillisdemokraattisia (KD) Nuoria vuosina 2002 – 2003 luotsannut kuntapolitiikko Tommy Björkskog Naantalista on mukana varapuheenjohtajakisassa, ja nuorisojärjestö on asettunut hänen taakseen. Kannatusta suomenruotsalainen Björkskog saa nuorilta, koska hänen toimintatapansa on ollut eteenpäin katsova ja puolueen kasvuun tähtäävä, ja hän on pysynyt vuorovaikutuksessa nuorisojärjestön kanssa myös puheenjohtajakautensa jälkeen.

Puoluekokousten välillä ylintä valtaa käyttävän puoluevaltuuston puheenjohtajaksi on myös ilmoittautunut useampia ehdokkaita. KD Nuoret kannattaa tehtävään nuorisojärjestön hallituksen jäsentä Aki Ruotsalaa, joka on toiminut järjestön puheenjohtajana vuosina 2011  -2012. ”Hän on joukkuepelaaja, innovatiivinen tsemppaaja ja poliittinen osaaja. Johtaja, joka osallistaa ja kantaa vastuuta” KD Nuorten nykyinen pj Remo Ronkainen kuvailee.

Puoluekokouksessa kisataan myös puolueen puheenjohtajan paikasta. KD Nuoret tukee tehtävään politiikan moniosaaja Sari Essayah’ta, jonka kokemusta ja imagoa arvostetaan yli puoluerajojen.

kuvassa vasemmalta: Tommy Björkskog, Aki Ruotsala sekä KD Nuorten nykyinen puheenjohtaja Remo Ronkainen

Lisätietoja:

Aki Ruotsala
KD Nuorten pj (2011 – 2012), hallituksen jäsen
+358 50 546 3576
[email protected]

Remo Ronkainen
KD Nuorten puheenjohtaja
+358 50 595 8819
[email protected]