KD Lapin piiri: Pieneläkeläisten taloudellista ahdinkoa ei tule syventää

8.11.2015 klo 22:52 Uutiset

Hallituksen talousarvioesityksessä on mukana sosiaalisesti epäoikeudenmukaisia leikkauskohteita. Esimerkiksi eläkeläisten asumistukeen- sekä lääke- ja matkakorvauksiin kohdistuvat leikkaukset kuuluvat epäoikeudenmukaisten sarjaan. Eläkkeiden minimitasolla eläville pieneläkeläisille leikkaukset ovat kohtuuttomia, linjaa Kristillisdemokraattien Lapin piirin syyskokous, joka kokousti Rovaniemellä 7.11.2015

KD Lapin piirin mukaan ei voi olla mitenkään oikeudenmukaista kurjistaa entisestään pienen toimeentulonsa kanssa elävien pieneläkeläisten elämää. Lisäksi KD Lapin piiri toteaa myös, että on melko selvää että tämän kaltaisten leikkausten toteutuessa kuluja syntyy lisää terveydenhuollon sekä sosiaalituen tarpeissa. Ei ole järkeä leikata jostain, joka selvästi aiheuttaa kulujen kasvua toisaalla.

KD Lapin piirin mukaan hallituksen talousarvioesityksessä ei ole huomioitu riittävästi leikkausten laajaa vaikuttavuutta eikä sosiaalista oikeudenmukaisuutta.