Varsinais-Suomen Kristillisdemokraatit vaativat merkittävää lisäystä kertausharjoituksiin

23.4.2016 klo 20:07 Uutiset

Varsinais-Suomen Kristillidemokraatit pitivät kevätkokoustaan Uudessakaupungissa 23.4. Kokouksessa annettiin julkilausumat:

Kristillisdemokraatit vaativat merkittävää lisäystä kertausharjoituksiin

Kristillisdemokraattien Varsinais-Suomen piiri vaatii, että Puolustusvoimien reservin kertausharjoituksia lisätään tuntuvasti.

Hyvin koulutettu reservi on Suomen maanpuolustuksen tärkeimpiä osia. Nykyisellään reservimme koulutustaso ei kuitenkaan vastaa tämänhetkistä kiristynyttä turvallisuustilannetta. Asiantuntijoiden mukaan Puolustusvoimien suorituskyvystä on annettu todellisuutta parempi kuva, eikä reservimme osaaminen ole ajan tasalla.

Valtion talousarvion 2016 mukaan vuoden aikana koulutetaan 18 000 reserviläistä. Yhden reserviläispäivän hinnaksi arvioidaan 168 euroa.

Maavoimat siirtyi viime vuonna kouluttamaan uutta taistelutapaa modernin sodankäynnin vaatimusten mukaisesti. Nykyisellä kertausharjoitusten tiheydellä voidaan arvioida, että kestää jopa yli vuosikymmenen, ennen kuin koko sodan ajan joukko on edes kerran perehdytettyä tähän taistelutapaan.

Kertausharjoitusten lisäämiseen liittyy huoli kasvavista puolustusmenoista. Voidaan kuitenkin kysyä, mitä järkeä on kouluttaa varusmiehiä, jos sodan ajan joukkojen annetaan näivettyä reservissä.

 

Turvapaikan saaneiden henkilöiden perheiden yhdistämistä helpotettava

Kristillisdemokraattien Varsinais-Suomen piirin mielestä hallituksen kaavailut vaikeuttaa jo turvapaikan saaneiden perheiden yhdistymistä ovat vastuuttomia ja moraalittomia. Tulovaatimukset korostavat hallituksen eriarvoistavaa politiikkaa ja lapset ja nuoret jäävät ilman normaalia perhe-elämää joutuessaan asumaan laitoksissa.

Kristillisdemokraattien Varsinais-Suomen piiri ei kannata hallitsemattoman maahantulon sallimista, mutta jo oleskeluluvan saaneiden pitää saada viettää mahdollisimman normaalia elämää perheensä parissa. Se on myös kotouttamisen edistämisen ja ääriliikkeiden ehkäisyn kannalta tärkeää.

Koska Kristillisdemokraatit puolustavat kaikkien perheiden oikeuksia, Kristillisdemokraattien Varsinais-Suomen piiri vaatii, että perheiden yhdistämistä edistetään ja nopeutetaan eikä sitä vaikeuteta.

 

Kokouksessa poliittisen tilannekatsauksen piti kansanedustaja Antero Laukkanen:

Verovalvontaa tehostettava – tarkastajat tienaavat palkkansa monin kerroin takaisin

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Antero Laukkanen vaatii hallitukselta toimenpiteitä verovalvonnan tehostamiseksi.

  • Verotarkastukset parantavat rehellisen yritystoiminnan edellytyksiä ja sitä kautta työllisyyttä. Verovalvonta estää yhteiskunnallisten tukien väärinkäyttöä ja kansainvälistä veronkiertoa. Lisäpanostuksilla, toimintaa helpottavilla lainsäädäntömuutoksilla ja tarkastustoiminnan aktiivisella kehittämisellä saadaan moninkertainen tuotto lisääntyvien verotulojen muodossa. Viime vuoden tilastojen mukaan jokainen Tullin yritystarkastaja tienasi palkkansa 11-kertaisesti ja verotarkastajakin moninkertaisesti. On vaikea käsittää, miksi näitä resursseja ei lisätä, Laukkanen ihmetteli.

KD:n Varsinais-Suomen piirin kevätkokouksessa Uudessakaupungissa puhunut Laukkanen muistutti, että hallituksen avainministerit ovat tuominneet veronkierron kovin sanankääntein, mutta hallituksen teot ovat tähän asti olleet päinvastaisia. Verohallituksella on vain 15 verotarkastajaa kansainvälisen veronkierron tutkimiseen.

  • KD esitti syksyllä vaihtoehtobudjetissaan 10 miljoonan euron panostusta verohallintoon erityisesti verotarkastajien palkkaamiseksi. Hallituspuolueiden edustajat äänestivät kuitenkin esityksen nurin.
  • KD toimii rakentavana oppositiopuolueena – emme esitä vain kritiikkiä, vaan tuomme yleensä aina vaihtoehtoisen mallin. Olemme esittäneet oman kannustavan perusturvan mallin vaihtoehdoksi perustulomalleille. Mallissa nykyiset tuet koordinoidaan palkan ja verotuksen kanssa ja yhdistetään yhdeksi tueksi, joka määräytyy kotitalouden tilanteen mukaan ja vähenee ilman kynnyksiä tulojen kasvaessa. Siinä työnteko on aina kannattavaa.
  • Olemme myös esittäneet KD:n kannustavan opintotukimallin, joka mahdollistaa ripeän opiskelun jopa pelkällä opintotuella ilman lainaa. Opintorahaa maksettaisiin kertyvien opintopisteiden mukaan, Laukkanen kertoi.