Sari Tanus haluaa nostaa uusiutuvassa KD:ssä kestävät vihreät arvot enemmän esiin

23.4.2016 klo 21:23 Uutiset

Kansanedustaja ja puolueen varapuheenjohtaja Sari Tanus puhui Etelä-Savon piirin kevätkokouksessa Heinävedellä 23.4. Sari Tanus haluaa nostaa uusiutuvassa KD:ssä kestävät vihreät arvot enemmän esiin. Kristillisdemokraatit haluaa tarjota äänestäjille vihreän vaihtoehdon, joka on sitoutunut perinteisiin kristillisiin arvoihin ja vastuuseen luomakunnasta.

Tanus toi kokouksessa esiin AAA-senioriteeman, jossa ikäihminen on arvokas, arvostettu ja aktiivinen seniori. Ikäihmisten joukko on suuri aarreaitta. Tanus haluaa, että kaikki tieto, taito, osaaminen ja ennen kaikkea pitkä kokemus tulee yhteiskunnan ja tulevien sukupolvien käyttöön, ja korostaa, että ikä on vain rivi numeroita.

Erikoislääkäri Sari Tanus tuli politiikkaan ja valittiin viime vuonna eduskuntaan Omantunnonvapaus-kansalaisaloitteen myötä. Nyt Tanus toivoo, että maassamme voitaisiin lisätä kotimaisia adoptioita ja haluaa tuoda esiin erityisesti avoimen adoption mahdollisuutta, jossa lapsella voi säilyä kontakti myös biologisiin vanhempiin.

 

Piirin kevätokous antoi kolme julkilausumaa:

Savonlinnan OKL Jyväskylän yliopiston alaisuuteen

KD:n Etelä-Savon piirin kevätkokous vetoaa maan hallitukseen Savonlinnan opettajankoulutuksen jatkuvuuden turvaamiseksi. Päätöstä on tarkasteltava kokonaistaloudellisesti, eikä yhden yliopiston näkökulmasta.

Savonlinnan kaupungin laskelmien mukaan kampuksen siirrosta aiheutuisi veronmaksajille kokonaisuudessaan 130 miljoonan euron lasku. Ei ole hyväksyttävää, että tyhjistä opiskelija-asunnoista ja kampustiloista koituisi Savonlinnalle 60-70 miljoonan euron lasku, kun samanaikaisesti Joensuu hakee valtiolta 35 miljoonaa euroa opiskelija-asuntojen rakentamiseen.

Opettajakoulutuksen jatkuminen Etelä-Savossa on tärkeää pätevien opettajien saatavuuden turvaamiseksi maakunnassa.

Jos Itä-Suomen yliopisto ei halua jatkaa Savonlinnan kampuksen toimintaa, on selvitettävä mahdollisuudet siirtää aloituspaikat esimerkiksi Jyväskylän yliopiston kiintiöön.

 

Avoimuutta päätöksentekoon

Piirikokous peräänkuuluttaa lisää avoimuutta julkiseen päätöksentekoon. Avoimuus on paras tapa toimia rakenteellista korruptiota vastaan.

Avoimuus on erityisen tärkeää julkisissa hankinnoissa sekä johtavia henkilöitä valittaessa. Kaikki epävirallisetkin kytkökset ja riippuvuudet on julkistettava, koska julkisuus suojaa sekä päättäjiä itseäään, että vallankäytön kohteita väärinkäytöksiltä.

 

Positiivinen ilmapiiri työpaikan voimavaraksi

KD:n Etelä-Savon piiri kannustaa työyhteisöjä positiivisen työilmapiirin luomiseen. Epäterveisiin ilmiöihin kuten työpaikkakiusaamiseen on puututtava mahdollisimman ripeästi.

Positiivinen työilmapiiri on kaikkien etu, koska se motivoi tehokkaasti jokaista yrittämään parastaan.