Essayah iloitsee: KD:n kannatus nousi huikeat 29 % HOK-Elannon vaaleissa

4.5.2016 klo 21:52 Uutiset

Suomen suurimman alueosuuskaupan HOK-Elannon edustajiston vaaleissa Kristillisdemokraattien ehdokaslista sai 8 215 ääntä eli peräti 3 287 ääntä enemmän kuin edellisissä vaaleissa neljä vuotta sitten. Viime vaaleissa 4,2 %:n ääniosuudella KD sai kaksi paikkaa edustajistoon. Nyt KD:n ehdokaslista sai 5,4 %:n ääniosuudella eli noin 29 %:n kannatuksen nousulla kolme paikkaa edustajistoon.

KD:n puheenjohtaja Sari Essayah korostaa, että suurella ehdokasmäärällä ja monipuolisella ehdokasjoukolla on mahdollista saavuttaa näin hyvä vaalitulos ja kannatuksen nousu.

–          Kristillisdemokraattien ehdokkaiden erinomainen menestys nyt alkuvuoden aikana käydyissä eri alueosuuskauppojen vaaleissa eri puolilla Suomea kertoo selvästi, että äänestäjät luottavat KD:n ehdokkaisiin ja heidän ajamaan politiikkaan ja arvoihin. Kristillisdemokraattien rakentava oppositiopolitiikka näyttää tuovan tulosta myös osuuskauppojen vaaleissa. Tämä on koko puolueellemme erinomainen lähtö ja suunta tuleviin ensi kevään kuntavaaleihin, Essayah kertoo.

Kristillisdemokraattien ehdokkaista valituiksi tulivat pastori ja raamattukouluttaja Mika Ebeling Helsingistä, kansanedustaja ja sosiaalineuvos Antero Laukkanen Espoosta sekä lääkäri Pekka Reinikainen Helsingistä.

Varajäseniksi valittiin lastentautien erikoislääkäri Tiina Tuomela Vantaalta, toimittaja Maija Hurri Vantaalta, humanististen tieteiden kandidaatti Andreas Forsberg Helsingistä sekä rehtori Lea Ahonen Tuusulasta.

Kaikki vaalien tulokset löytyy HOK-Elannon sivuilta: TÄÄLTÄ