Lentoasemaverkosto säilytettävä nykyisellään

9.5.2016 klo 18:00 Uutiset

KD eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman pitää tärkeänä, että Suomen nykyinen lentoasema-verkko säilytetään nykyisen laajuisena ja Finavian alaisuudessa. Östman torjuu Finavian toimitusjohtajan kaavailut siirtymisestä ”Ruotsin malliin”, mikä käytännössä tarkoittaisi lentoasemaverkoston karsimista ja maakuntakenttien ylläpidon siirtämistä kuntien ja maakuntien vastuulle.

Finavian toimitusjohtaja Kari Savolaisen esitys uusista lentoliikennekeskuksista tarkoittaa käytännössä sitä, että pienimmät lentoasemat suljetaan ja matka-ajat useille paikkakunnille kasvavat merkittävästi.

Östmanin mukaan suomalaiset vientiyritykset ovat riippuvaisia toimivista ja nopeista yhteyksistä. Lentoliikenteen merkitys on myös kasvanut viime aikoina erityisesti Pohjanmaalla.  Mahdollisista lakkautusuhan alla olevista kentistä esimerkiksi Kokkola-Pietarsaaren lentoasemalla matkustajamäärät ovat kasvaneet merkittävästi viime vuoden aikana. Lentoaseman matkustajamäärä kasvoi viime vuonna melkein yhteensä 30 % ja kotimaan liikenteen osalta yli 40 %.

Östman nosti aiheen esille KD:n Keski-Pohjanmaan piirin kevätkokouksessa Kokkolassa maanantaina 9.5.2016