KD Tampere: Miikka Seppälä ja Särkänniemen hallitus eivät nauti enää luottamusta

28.8.2016 klo 20:36 Kannanotot

Särkänniemen Delfinaarion viikonvaihteen ikävät tapahtumat ovat asettaneet paitsi Särkäniemen myös Tampereen kaupungin hyvin ikävään maineeseen. Vaikka Särkänniemi on eriytetty kaupungin päätäntävallasta muualla Suomessa ja maailmalla ne ovat yksi ja sama asia. Jo parissa päivässä Särkänniemeä jatkossa boikotoivien määrä on kasvanut valtavaksi.

Toimitusjohtaja Seppälän toiminta delfiinikysymyksessä on ollut koko ajan vähättelevää, salailevaa ja nyt jopa vääristelevää. Kesäkuussa Seppälä ja kreikkalaisen eläinpuiston perustaja kielsivät tehneensä sitovia sopimuksia. Seppälä on kertonut myös, että neuvotteluja on käyty muiden kohteiden kanssa, mutta mistään ei ole kuitenkaan saatu virallista vahvistusta asialle.

Silloin harvoin, kun Seppälä on suostunut puhumaan asiasta, on hän luvannut, että kun jotain päätöksiä on tehty, niin niistä tiedotetaan. Lauantaina aloitettu delfiinien siirto yritettiin salata ja tehdä yön pimeydessä. Onko tämä avoimuutta? Pikkupojat käyvät illan hämärtyessä jännityksen takia omenavarkaissa, mutta tämän kaltaisia toimenpiteitä ei voi piilottaa yön pimeyteen, pois kaupunkilaisten katseilta!

Kun Seppälä lopulta suostui kommentoimaan asiaa, hän vetosi salailuun sillä, että poliisi ja turvallisuusviranomaiset olivat kehottaneet toimimaan näin. Tämä epätoivoinen selitys korjattiin nopeasti poliisin toimesta ja poliisilla ei ollut mitään tekemistä koko asian järjestelyn kanssa. Miten tämän kaltainen toiminta voi olla mahdollista?

On selvää, että Seppälä kantaa asiassa suuren vastuun, mutta Särkänniemen hallitus on myös vastuussa samalla tavalla. Ei voi olla niin, että toimitusjohtaja toimii yksin omilla päätöksillään ja hallitus seuraa sivusta! Hallituksen jäsenten selittelyt ovat yhtä ontuvia kuin toimitusjohtajan teot. Ei voi turvautua siihen, että  yksi on ollut matkoilla, yksi ei ole ollut kokouksessa, jotkut eivät kommentoi mitään vedoten Seppälän tiedotusvastuuseen ja loput ovat hiljaa.

Tampereen Kristillisdemokraattien paikallisosaston johtokunta ei hyväksy tällaista menettelyä. Niin Seppälä kuin Särkänniemen hallituksen jäsenet ovat menettäneet luottamuksen.